Motorosan kinyúló kamerával készít telefont az Oppo

0

Az Oppo Twitter oldalán és YouTube csatornáján is megjelent az a videó, amely demonstrálja a december 14-én megjelenő új telefonjának egyik érdekességét: a motorikusan kitolódó és visszahúzódó objektívű kameráját.

A megoldásra minden bizonnyal azért volt szükség, mert az 1/1,54″ típusú szenzor elé egy 50mm ekv. gyújtótávolságú, f/2,4 fényerejű objektív került, amely akkor tud csak éles képet vetíteni a szenzorra, ha kellő távolságra kerül tőle. Jóllehet, nem ez az egyetlen telefon, amely az átlagosnál nagyobb méretű szenzort használ, azonban a „nagy” (tipikusan 1/2″ típusnál nagyobb) szenzoros okostelefon kamerák eddig nagylátószögű objektívet kaptak, s ha a készülék rendelkezett is nagyobb gyújtótávolságú, tele, vagy portrékamerákkal, azok már az átlagos méretű szenzorokat használták (pl. Google Pixel 6 Pro 104mm f/3,5 tele kamerája 1/2″ típusú, a Xiaomi Mi 11 Ultra 120 mm f/4,1 kamerája is 1/2″ típusú, de a Samsung Galaxy S21 Ultra 72mm f/2,4 kamerája csupán 1/3,2″ típusú szenzort használ).

Így az Oppo lehet az első, aki 1/2″ típusnál nagyobb szenzort használ jó fényerejű, tele tartományú kamerával, amely természetesen jobb képminőséget és/vagy magasabb pixelszámot tesz majd lehetővé.
Hogy végeredményben a pixelszámra, vagy a gyengébb fényben is alacsonyabb képzajra (kisebb szükséges zajszűrésre) játszik-e az Oppo, az majd december 14-én kiderül.

Mindenesetre valami nagyon ütős készülék érkezik, hiszen a gyártó elmondása szerint ez lesz az első készülékük, amely a Snapdragon 8 Gen 1 felső kategóriás processzort alkalmazza majd.