Galéria: Sigma 18-50mm f/2,8 DC DN | Contemporary (tesztfotók)

0

A japán Sigma jó ideje csak a full-frame szenzoros MILC-ek objektívjeire koncentrált, de idén ősszel megjelent tőlük egy új alapzoom az APS-C szenzoros tükör nélküli gépekhez.
Most ezt vettük górcső alá és megnéztük, hogy 180 ezer Ft-ért mire számíthatunk a nagy fényerejű Sigma 18-50mm f/2,8 DC DN | Contemporary objektívtől.

Az biztos, hogy aprócska objektívről van szó, hiszen kisebb, mint az APS-C szenzoros tükörreflexesekhez készített, nem ennyire fényerős, totál átlagos alapzoomok, f/2,8 fényereje ellenére pedig még csak nem is nehéz, hiszen tömege nem éri el a 300 grammot.
Az új modell egyelőre Leica L és Sony E bajonettre érhető el, mi utóbbival próbáltuk.
Tesztünk során a szokásos Alpha 7R II vázat használtuk, APS-C kivágással. Ennek következtében 18 Mpixeles képeket kaptunk, így azt érdemes szem előtt tartanunk, hogy ha az újabb vázakkal dolgozunk, kissé erősebben előjöhetnek az optikai hibák (színhiba, esetleg lágyság).

Mivel mindenes objektívről van szó, igyekeztünk sokféle témát keresni, amelyek bemutatják az objektív erősségeit is. Természetes módon nem a nagylátószögű, kis mélységélességű fotózás ez, bár az extra kicsi tárgytávolsága miatt nagylátószögnél is készíthetünk olyan közeli képeket, ahol a mélységélesség is kicsi lehet.
Az igazán jó terep ennek az objektívnek a teletartományhoz közeli részek, valamint a városi fotók, szűk rekesszel.

Tesztfotóinkat szoftveres torzítás korrekció nélkül készítettük, cikkünkben azonban arra is kitérünk majd, hogy milyen lehetőségeink vannak a geometriai torzítás csökkentésére.

Részletes bemutató cikkünk jövő hét elején jelenik majd meg, de addig is, már lehet szemezgetni a tesztfotó galáriánkból.

A tesztfotók a lenti képre kattintva az új ablakban megnyíló weboldalon nézhetők végig:

Sigma 18-50mm f/2,8 DC DN | Contemporary tesztfotók