Angelbird CFexpress memóriakártyák

0

Az Angelbird viszonylag ismeretlen a memóriakártyák magyar piacán, pedig ma már rengeteg prémium kategóriás terméke van, főként az adathordozók terén.
Termékpalettájukon megtalálhatók a kameraspecifikus médiákon túl az SD, micro SD, CFast és CFexpress típusok is.
Most az utóbbiból jelent meg két új széria, amely extra magas írási sebességével tűnik ki a többi gyártó terméke közül.

Az Angelbird CFexpress SE Type B memóriakártyák akár a 8k felbontású RAW videók rögzítésére is alkalmasak, hiszen garantált írási sebességük tartósan 800 MB/s. A Stable Stream technológia segítségével képkocka vesztés se lesz, a fejlett Y2 processzornak köszönhetően pedig akár 1785 MB/s olvasási sebesség is elérhető.

Ezzel szemben az Angelbird CFexpress SX Type B kártyái még komolyabb képességűek, itt is lehetőség van a 8k RAW videók mentésére, de a folyamatos írási sebességet már 1480 MB/s-ban adta meg a gyártó. Az olvasási sebesség maximuma továbbra is 1785 MB/s.

Mind az 512 GB-os Angelbird CFexpress SE, mind a 160 GB-os Angelbird CFexpress SX Type B kártya 230 euróba kerül.

Korábban megjelent termékeik között extra nagy kapacitású modellek is elérhetők, így érdemes kiemelni a kifejezetten videózásra termett Angelbird AV Pro CFexpress Type B kártyákat, amelyek a fél TB-os méreten túl 1 TB-os (950 euró) és 2 TB-os (1150 euró) tárkapacitással is kaphatók, hamarosan pedig érkezik a 4 TB-os változat is.