Benro Aureole

0

Szűrőt használni sokféleképpen lehet, legegyszerűbb módja, ha magára az objektívre tekerjük fel.
Igen ám, de általában ahány objektív, annyiféle szűrőmenet, de ha még azonos is két objektívünk menetátmérője, objektívcsere alkalmával ha szűrőt is kell cserélni, az igen macerás és időigényes.

Vannak azonban olyan objektívek, amelyek olyan kialakítású frontlencsével rendelkeznek, amelyek nem teszik lehetővé a hagyományos szűrők használatát (lásd pl. egyes ultranagy látószögű, vagy halszem objektívek). Ilyen esetben külső szűrőtartóval válik lehetségessé a szűrőzés, aminek megvan az az előnye is, hogy jóval szabadabban alkalmazhatunk átmenetes szűrőket is.
De objektív cserénél ezt is cserélni kell, igaz, ez a művelet a többféle adapter miatt már gyorsabb.

Ezen felül pedig léteznek a közvetlenül szenzor elé helyezhető megoldások is, mint a Kase terméke, aminél nincs probléma objektívcserekor sem. Viszont ha szeretnénk egy szűrő nélküli fotót is készíteni, akkor a szűrő kivétele lesz macerás.

Mindezek előnyeit ötvözte a Benro akkor, amikor megalkotta az Aureole szűrőzhető objektív adapterét, amely egy, vagy két négyzetes szűrő használatát teszi lehetővé egyidejűleg, amivel objektívcserekor sem kell foglalkoznunk, de ha szűrő nélküli, vagy más típusú szűrővel szeretnénk egy következő fotót lőni, akkor is pillanatok alatt cserélhetünk.

Egyetlen hátulütője a dolognak, hogy csak MILC-ekhez érhető el és a MILC saját, natív objektívével nem használható, hiszen a termék maga egy objektívadapter (ne tévesszen meg senkit az első kép, amin egy Canon RF 24-70mm f/2,8 L IS USM látható, ilyen nem tekerhető fel az adapterre).

Egyelőre Canon EOS R-re és Sony E-re érhető el a Benro Aureole, amely mindkét esetben Canon EF bajonettes objektívet fogad.

A Benro Aureole ára 250 amerikai dollár lesz, előzetes regisztrációval 180 dollárért is hozzájuthatunk.