Április 4-én jelenhet meg a Fresnel-lencsés Nikkor Z 800mm f/6,3 VR S

0

A Nikon még tavaly decemberben jelentette be a Nikkor Z 800mm f/6,3 VR S szupertele objektívének fejlesztését, amelyről akkor annyit árultak el, hogy kiváló rajzolattal és színhibamentes képpel büszkélkedik majd.

Persze azt is tudjuk, hogy a Fresnel-lencse miatt mérete visszafogottabb lehet, mint hagyományos lencsével, de erre már láthattunk példát a Nikkor F bajonettes szuperteléinél, mint pl. az AF-S Nikkor 500mm f/5,6 E PF ED VR, amely mindössze 24 cm hosszúságú volt, de említhetnénk az általunk is tesztelt AF-S Nikkor 300mm f/4 E PF ED VR objektívet is.
A hivatalos bejelentés pletykák szerint két hét múlva, április 4-én lesz, amikor is a gyártó a részletes specifikációt és a várható piacra kerülést is közzéteszi. Nyilván azért a piacra kerülés dátumát majd kellő távolságtartással kell majd szemlélnünk, hiszen a chiphiány miatt manapság minden késik, vagy kevesebb példányban kapható, így hosszabb előrendelések lehetnek.

Fresnel lencse
forrás: Wikipedia

Mindenesetre a tükör nélküli fényképezőgépekhez készült objektívek közül ez lesz az első, amely Fresnel-lencsét kap. A Fresnel-lencséről bővebben ITT írtunk.