Kedvező árú otthoni és irodai NAS: QNAP TS-233

0

A QNAP új hálózati adattárolót (NAS-t) dobott piacra, elsősorban az otthoni, illetve irodai felhasználóknak.

A kétlemezes NAS biztonságos adattárolást kínál, emellett lehetővé teszi, hogy a médiatartalmakat is közvetlenül játszuk le.
A készülék négymagos, 2 GHz-es órajelű processzorral dolgozik, operatív memóriája 2 GB, így több applikáció is gond nélkül futhat párhuzamosan. A csatlakozások tekintetében a szokásos (alap) képességeket mutatja a QNAP TS-233, hiszen hátul egy Gigabites Ethernet port, valamint két USB 2.0 aljzat található, előre pedig egy USB 3.2 Gen 1 csatlakozó került.

Az otthoni felhasználásnál fontos a csendes működés, ezért az alkalmazott ventilátort úgy választották, hogy a lehető leghalkabb legyen.
A QNAP TS-233 is kínál lehetőséget egyéni alkalmazások telepítésére, amelyek többek között fotók, videók kezelését, megosztását, valamint zene és médiaszerver feladatokat láthatnak el, de létezik webes felületen is kezelhető torrent kliens is.

A belépőszintű NAS bruttó 80e Ft-ért kapható.

Sajtóközlemény:

A QNAP bemutatta a TS-233, amely intelligens tárolási és együttműködési megoldást biztosít a hibrid munkavégzéshez

2022. március 23., Tajpej, Tajvan – A QNAP® Systems, Inc., a számítási-, hálózatépítési és tárolási megoldások vezető innovátora bejelentette a 2-lemezes TS-233 otthoni és irodai környezetbe szánt NAS készülékeit. A keskeny dizájnnal és csendes ventilátorral rendelkező TS-233 egy költséghatékony központi tárolási, biztonsági mentési, fájlmegosztási és multimédiás megoldást kínál, amely funkciókban gazdag NAS alkalmazásokkal rendelkezik a nagyobb produktivitás és a határtalan szórakozás biztosítása érdekében.

A TS-233 egy ARM Cortex® A55 négymagos processzorral, valamint 2 GB integrált memóriával rendelkezik. Akár 3,5 hüvelykes méretű SATA 6 Gb/s HDD/SSD-kkel is használható, emellett támogatja az AES-NI titkosítási gyorsítást, hogy javítsa a biztonságos, nagy sebességű biztonsági mentés/visszaállítás, fájlhozzáférés és megosztás gyorsaságát. A beépített NPU (Neural Network Processing Unit) processzorral rendelkező a TS-233 a QNAP AI Core (képfelismerő mesterséges intelligencia-alapú motor) teljesítményét is növeli a nagy sebességű arc- és tárgyfelismerés érdekében.

„A TS-233 számos lehetőséget kínál az otthoni felhasználók és a kisvállalkozások számára. Az otthoni felhasználók imádni fogják a központi biztonsági mentést, a privát felhőtárhelyet és a multimédiás lehetőségeket; míg az irodák és a szervezetek az egyszerűsített tárolásból, a könnyebb fájlszinkronizálásból/megosztásból és az együttműködésből profitálhatnak, ezzel lehetővé téve a távoli és hibrid munkavégzést.” – nyilatkozta Jerry Deng, a QNAP termékmenedzsere.

Az új TS-233 a legújabb QTS 5.0 operációs rendszerrel érkezik, amely több, funkcióban gazdag otthoni és üzleti NAS alkalmazást tartalmaz: A File Station egyszerűsíti a NAS-on tárolt fájlok elérését, megosztását és kezelését webböngészőn keresztül; a Hybrid Backup Sync segítségével pedig a NAS fájljairól könnyedén lehet biztonsági mentést készíteni a felhőbe vagy egy másik NAS-ra, hogy megfeleljen a 3-2-1 biztonsági mentési követelményeknek; a Qsync pedig hatékony fájlszinkronizálást tesz lehetővé egyszerre több felhasználó és készülék között. A multimédiás alkalmazások segítségével – például QuMagie, Video Station és Music Station – a QNAP NAS-felhasználók központilag tárolhatják és kezelhetik az összes fényképüket, videójukat és zenefájljukat. Ezenkívül a TS-233 támogatja az ARM NEON technológiát, amely felgyorsítja a videófeldolgozást a jobb szórakozási élmény biztosítása érdekében.

Legfőbb tulajdonságok

  • TS-233: 2-lemezes torony modell; ARM Cortex® A55 négymagos processzor (akár 2,0 GHz-es órajel), 2 GB RAM; támogatja a gyorsan cserélhető 3,5/2,5 hüvelykes méretű SATA 6 Gbps HDD/SSD-ket; 1x RJ45 Gigabites port, 1x USB 3.2 Gen 1 Type-A port, 2x USB 2.0 Type-A port; 1x 8 cm-es halk ventilátor