50 éves a Samyang, megújult az AF 35mm f/1,4

0

1972-ben alapították a dél-koreai Samyang Optics vállalatot, amely idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját, ezen alkalomból megújítják autofókuszos objektívjeiket.

Az év elején piacra került Samyang AF 50mm f/1,4 FE II után most a standard nagylátószögű Samyang AF 35mm f/1,4 FE második kiadása jelent meg, amelynek elődje az egyik legnépszerűbb objektív volt a dél-koreai gyártó objektívpalettáján, amióta 2016-ban kiadta első autofókuszos objektívjeit.

A fejlesztés során szem előtt tartották, hogy nyitott blendén is kiváló képminőséget kaphassunk, ügyeltek a gyors, precíz és csendes autofókusz meghajtásra, valamint bővítették a kezelhetőséget és növelték a megbízhatóságot.
A kiváló képminőségért két aszférikus és egy nagy törési mutatójú optikai tag felel, a becsillanások ellen pedig továbbfejlesztett bevonatot kaptak a lencsék. A teljes fényerőnél szűkebb blendéknél is szép háttérelmosás érdekében kilenc lekerekített lamellás rekeszt alkalmaztak.

A gyors és csendes élességállítást lineáris léptetőmotoros meghajtással érték el, amelyet nem csupán fotózáshoz, de immár videófelvételek készítéséhez is optimalizáltak azáltal, hogy hatékonyabbá tették a témakövetés pontosságát.

A könnyebb kezelhetőséget kétállású egyéni beállítás kapcsoló (Custom Switch) és egy fókusz tartás nyomógomb is segíti, előbbi a fókuszgyűrű feladatát határozza meg kézi élességállítás vagy rekeszállítás közül, míg utóbbira egyéni funkció is programozható a gépvázról.
A csepp- és porálló kialakítású objektív Sony E bajonettel lesz kapható, ára 700 euró lesz.

Samyang AF 35mm f/1,4 FE II
Gyújtótávolság 35 mm
Lefedett képterület full-frame
Látószög 65,5°
Felépítés 11 lencsetag 9 csoportban
két aszférikus és két nagy törési mutatójú taggal
Fókusz rendszer lineráis léptetőmotor
Legszűkebb blende F16
Rekesz 9 lamellából
Közelpont 29 cm
Legnagyobb nagyítás 1:5,5
Szűrőmenet 67 mm
Méretek
(átmérő × hossz)
75 mm × 115 mm
Tömeg 659 gramm
Gyári kiegészítő napellenző