Két tilt-shift Nikkor F objektív fut ki hamarosan

0

Újabb két F bajonettes Nikkor objektív került a Nikon japán weboldalán a régi modellek lapjára, ahol a hamarosan kifutó, vagy már kifutott modelleket gyűjti a japán gyártó.

Ez alapján várhatóan hónapokon belül elfogyhatnak a raktári készletek a 2008-ban megjelent PC-E Nikkor 24mm f/3,5D ED és a szintén 2008-ban bevezetett PC-E Micro Nikkor 85mm f/2,8D tilt-shift objektívekből.
Előbbi még a Fotoplusnál raktárról megvásárolható (de már a Nikon webshopban is csak rendelést vesznek fel rá), utóbbi pedig sehol nincs raktáron, csak rendelésre érhetők el. Természetesen ez még nem jelenti azt, hogy ezeket pár hét múlva már egyáltalán nem lehet megvásárolni, hiszen arról nincs információ, hogy a Nikon európai, illetve regionális raktáraiban milyen mennyiség található meg ezekből a termékekből. De az, hogy a japánok már a régi objektívek közé sorolták őket, azt jelezi, hogy hamarosan elérik a forgalmazásuk végét.

Ezen túlmenően még az is érdekes, hogy mindkét objektív ára az elmúlt tíz év alatt 50%-kal emelkedett, amely még a Forint gyengülésnél is erősebb.