Töretlenül piacvezető a Canon a cserélhető objektíves digitális fényképezőgépek piacán

0

A Canon hírül adta, hogy 2003. óta 19 éven át volt piacvezető a cserélhető objektíves digitális fényképezőgépek kategóriájában. A termékpalettán belépőszintű modellektől a profi eszközökig sok-sok gépet kínált és kínál, így folyamatosan a vásárlók célkeresztjében tud maradni.

Sajtóközlemény:

19 éve első a Canon a cserélhető objektíves digitális fényképezőgépek világpiacán

A Canon Inc. 2022. március 28-án hírül adta, hogy 2003-tól 2021-ig 19 éven át piacvezető pozíciót ért el a cserélhető objektíves digitális fényképezőgépek kategóriájában1.

A Canon a „sebesség, kényelem és kiváló képminőség” alapkoncepciója szerint fejleszti az EOS digitális cserélhető objektíves fényképezőgépeinek sorozatában szereplő kulcsfontosságú képalkotó rendszerelemeket – CMOS képérzékelőket, képprocesszorokat és cserélhető objektíveket. Széles körű termékpalettájában a profik által nagyra értékelt nagy teljesítményű zászlóshajó modellektől a kezdők számára gyártott belépő szintű modellekig megtalálható sokféle váz és objektív. A Canon az ügyfelek különböző kreatív igényeit szolgálja könnyű kezelhetőséggel és kiváló képminőséggel.

A digitális SLR vázak közül elsőként a korszakalkotó EOS 300D-t vezette be a Canon 2003 szeptemberében. Versenyképes árával könnyű design-jával azonnal piacvezetővé vált és megalapozta a kategória sikerét.

Azóta a Canon folytatta az úttörő termékek fejlesztését, köztük a professzionális EOS-1D sorozatot és az EOS 5D sorozatot, amelyek megnyitották az utat a digitális tükörreflexes videórögzítés előtt. 2018 októberében a Canon bemutatta az EOS R vázat, azzal a céllal, hogy a képalkotás kreatív lehetőségeit magasabb szinten támogassa és elindította a rendszer RF objektív sorozatának fejlesztését is. 2020 júliusában bevezette az első 8K videórögzítésre képes EOS R5 vázat.

2021-ben mutatta be a Canon az EOS R3 teljes képkockás tükör nélküli fényképezőgépét, valamint nyolc új RF objektívet, amelyek a professzionális felhasználók által megkövetelt nagy teljesítményt és megbízhatóságot képviselik. Miközben tovább bővítette termékpalettáját olyan újdonságok révén, mint az EOS VR System, és mindezzel együtt érte el piacvezető pozícióját a Canon 19 egymást követő évben a globális piacon.

A Canon továbbra is finomítja az alapvető optikai technológián alapuló változatos képalkotási technológiáit, miközben tovább erősíti és bővíti az EOS fényképezőgép-sorozatot és az RF/EF-sorozatú objektíveket, új utakat nyitva meg a képrögzítésben, hogy megfeleljen az egyre sokrétűbb felhasználói igényeknek és elősegítse a fotó- és videókultúra terjedését.

1 A Canon felmérése alapján
2 A digitális cserélhető objektíves fényképezőgépek között 2020. július 8.-ig.
3 2021-ben a Canon a következő digitális cserélhető objektíveket vezette be: RF 70-200mm F4 L IS USM (március), RF 100mm F2.8 L MACRO IS USM (július), RF 400mm F2.8 L IS USM (július), RF 600mm F4 L IS USM (július), RF 14-35mm F4 L IS USM (szeptember), RF 100-400mm F5.6-8 IS USM (október), RF 16mm F2.8 STM (október), RF 5.2mm F2.8 L DUAL FISHEYE (december). A bevezetések hónapja a japán piaci bevezetések dátuma alapján.