Aureole: Szűrőtartóval egybeépített objektív adaptert készít a Benro

0

A Kickstarter nem csak a kezdő vállalkozások pénzgyűjtő helye, hanem a komolyabb cégek is használják olyan termékeik bevezetése előtt, amelyek piaci fogadtatása előre nehezen kiszámítható.
Így tesz most a Benro is, akik állványaik esetében nem kérdés, hogy ilyen hókuszpókuszok nélkül sorozatgyártásba küldik a terméket, most azonban egy olyan eszközről van szó, amelynél nehezen mondható meg előre, milyen igény is van rá pontosan.

A Kickstarterre felkerült ismertető szerint a Benro Aureole egy három-az-egyben becsúsztatható szűrő-adapter rendszer, amely kör formájú 49 mm-es átmérőjű szűrőket és 4×4 cm-es lapszűrőket egyaránt fogad, akár egyidejűleg is. A lapszűrőket két irányból is behelyezhetjük, így függőleges és vízszintes irányú átmenetes szűrők is használhatók (vagy ha úgy tetszik, az átmenetes szűrő tájkép és portré orientációnál is használható). A szűrők forgatását, mozgatását a szűrőtartó oldalán lévő két tárcsa teszi lehetővé.
Az adapterhez az alábbi szűrőket kínálja majd a gyártó:

  • 3 Fé-es átmenetes szűrkeszűrő (GND0.9)
  • ND64 szürkeszűrő polarizátor bevonattal
  • ND1000 szürkeszűrő
  • körpolarizációs szűrő

A polarizátor bevonatos ND64 és a körpolarizációs szűrő együttes használatával 7-10 Fé között állítható, változtatható áteresztő képességű szűrőt kapunk.

Az elektronikus csatlakozásnak köszönhetően mind az autofókusz, mind a rekeszvezérlés továbbításra kerül az objektív felé.
A Benro Aureole első körben Canon RF és Sony E bajonettel kerülhet piacra, később Fujifilm X, Fujifilm GFX, Nikon Z és Leica L bajonettre, valamint mikro NégyHarmados rendszerekhez is elérhetővé válhat, objektívekből pedig Canon EF és Nikon F bajonetteseket fogad.

A termék fotós és videós kitben is piacra kerülhet, a készletek ára 300 és 420 amerikai dollár között várható, előfoglalás esetén 185-300 dolláros áron is elérhetők lehetnek.