A természet ezer arca a Vajdahunyadvárban

0

Megnyílt a Varázslatos Magyarország természetfotó kiállítás a Vajdahunyadvárban, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, amelyet nyáron Gödöllőn a Királyi Kastélyban, nyár végén újra Budapesten a Magyar Természettudományi Múzeumban, ősszel Mosonmagyaróváron láthatunk majd viszont.

A kiállítás az első helyszínen június 17-ig tekinthető meg.

Sajtóközlemény:

A Varázslatos Magyarország természetfotó kiállítás megnyitotta kapuit a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

A természetfotó-pályázat 2021-es évadának legszebb képeiből megrendezett kiállítás április 26-tól látogatható a Városliget patinás épületében.
Az idén csaknem 200 fotóból álló, az ország legkiemelkedőbb alkotóinak munkáit bemutató válogatás igazi vizuális csemege a természetfotók kedvelőinek. A tárlat különlegessége, hogy idén a megszokottól eltérően a VM nemcsak az ország tíz nemzeti parkjának természeti világát mutatja be tematikusan felépített kiállításán, hanem a speciális mobil installációkon helyet kapnak kiemelt alkotók és pályázati kategóriák is. A látogatók ugyanis a kategóriák dobogósainak alkotásait és a National Geographic Magyarország magazinnal közösen bevezetett új pályázati kategória legszebb képeit is megcsodálhatják, valamint találkozhatnak a VM idén alapított – és első alkalommal átadott – díja, A magyar természetfotó nagydíja első három helyezettjének portfóliájával is, így a nagydíjas, első helyezett Potyó Imre, második helyezett Szabó Irma és a harmadik helyezett Török János különlegesen szép alkotásaival is.

A Varázslatos Magyarország fotópályázatának és természetvédelmi tevekénységeinek célja, hogy bemutassa hazánk természeti értékeit, nemzeti parkjaink gazdag élővilágát, s ezzel felhívja a figyelmet a természetvédelem fontosságára.
A nemzetipark-igazgatóságok szakmai felügyeletét ellátó Agrárminisztérium ajánlásával megalapított nagydíj az ország természetfotós társadalmának legkiemelkedőbb alkotóinak járó elismerése, melyet azon fotósok érdemlik ki, akik egyévnyi kemény munkával és tehetségük folytonos bizonyításával a legmagasabb eredményeket érték el a fotópályázaton. A VM A magyar természetfotó nagydíjával azt köszöni meg a természetfotósoknak, hogy képeikkel maradandó értéket teremtenek, hiszen nemcsak hűen mutatják be a természet élővilágát, de egyfajta hírvivőként mutatnak rá annak szépségére, törékenységére is.

A Varázslatos Magyarország 2022-ben harmadik alkalommal rendezi meg kiállítását a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, ahol most az oszlopos teremben láthatóak a varázslatos fotók egészen június 17-ig.
A kiállítás anyagbából készült fotóalbum megvásárolható.
További helyszínek:
Gödöllői Királyi Kastély: június 18. – augusztus 9.
Magyar Természettudományi Múzeum: augusztus 10. – szeptember 12
Flesch Központ, Mosonmagyaróvár: október 3. – november 3.
Egyeztetés alatt: evosoft Székház, Pallavicini Kastély Sándorfalva – Fotóhét

A díjátadó és kiállításmegnyitó kisfilmje: