Igen tartós microSD-t kínál a Samsung

0

A Samsung új microSD memóriakártya-családot dob piacra a Pro Endurance szériában, amely nem sebességével, hanem inkább a gyártó által ígért (jósolt?) 16 évnyi használattal tűnhet ki a tömegből.
Az új termékek ennek következtében főképp a biztonsági kamerákba, az autós fedélzeti kamerákba, illetve akciókamerákba lehetnek ideálisak, ahol fontos a sokáig tartó kártyaírás elviselése (lásd loop írás, amikor a kártya szinte mindig tele van az utolsó X órányi videóanyaggal).

Az írási és olvasási sebesség ennek megfelelően nem parádés, de a FullHD felvételekhez bőven elegendő, illetve a 4k felvételekhez is alkalmas lehet. Az UHS-I-es kártyák maximum 40 MB/s-os írási sebességre képesek, viszont a garantált írási sebesség sem alacsonyabb 30 MB/s-nál (240 Mbit/s, amely egy tömörebb 4k felvételnél is elég lehet).

A Samsung Pro Endurance memóriakártyák 32 GB, 64 GB, 128 GB és 256 GB kapacitással lesznek megvásárolhatók, áruk 11 amerikai dollártól 55 dollárig terjed.

Noha a microSD memóriakártyák SD adapterrel fényképezőgépekben is használhatók, mi a plusz kontaktus miatt ezek alkalmazását adatkritikus fotós felhasználások esetében nem ajánljuk!