Új mindenes: Fujinon XF 18-120mm f/4 LM PZ WR

0

A Fujifilm a fotósok és videósok igényeire szabva fejlesztette ki új mindenes objektívét, a Fujinon XF 18-120mm f/4 LM PZ WR modellt.

A kisfilmes formátumban 27-180mm-nek megfelelő látószöget kínáló objektív mind fotózáskor, mind videózáskor jól használható szinte az összes szituációban. Videózásnál külön előny, hogy zoom használata során nem mászik el a fókuszpozíció (parfokális kialakítás). A beépített zoommotorjának köszönhetően finoman állítható a zoom, anélkül, hogy a kép tengely mentén elfordulna az akadó gyűrű forgatása miatt.
Az objektív sebességfüggő zoomgyűrűvel rendelkezik, közvetlenül a fókuszgyűrű mögött. Emögött van egy külön gyűrű, amely különböző sebességgel képes vezérelni a zoomot (vagy fókuszt), attól függően, hogy milyen messzire forgatjuk el (hasonlóképp, mint az Olympus zoommotoros objektívjeinél). Mindezeken túlmenően pedig egy külön „T/W” kapcsoló is került az objektív tubusának bal oldalára, amely folyamatos, egyenletes ütemben vezérli zoomot.
Ezen kívül még a fényképezőgépek hátsó LCD-jén is kapunk egy vezérlési lehetőséget, bár első körben ezt még csak az X-H2s kínálja, de a Fujifilm tevei szerint az X-T4, X-T3 és X-S10 is megkapja ezt a funkciót egy firmware frissítéssel.

Természetesen a rekeszgyűrű folytonosan állítható, így finomabb átmenettel változtatható a rekesz mérete.

15 lencsetagja közül kettő extra-alacsony szórású (ED), egy extra-alacsony szórású aszférikus és további kettő szintén aszférikus, így a színhibák csökkentését és a képsarki leképezés javítását is igyekeztek ideálisra hozni. További műszaki adatok a hírünk alatt elérhető adatlapon találhatók.

Az időjárásálló (csepp- és porálló) kialakítású Fujinon XF 18–120mmF4 LM PZ WR objektív szeptembertől lesz kapható, ára 1000 euró lesz.