Meglepő fordulat a fotótechnika piacon

    0

    A CIPA elmúlt havi adataiból azt láttuk, hogy folytatódik a fotótechnika piac zsugorodása, legalábbis ami a japán gyártók termékeit érinti (ami persze a piac java részét lefedi). Január óta ugyanis folyamatos csökkenés jelentkezett a kiszállított kompakt gépek számát illetően, amit a MILC szegmens se igazán tudott ellensúlyozni, így az összes értékesítés minimális csökkenést mutatott.

    A legújabb adatok azonban egy érdekes fejleményt mutatnak: meglódult a kompakt gépek kiszállítási száma, de a MILC-ekből is többet kértek az értékesítők, mint az előző hónapokban. Mindez összességében azt eredményezte, hogy a május havi összérték az idei legnagyobb darabszámot mutatja az összes digitális fényképezőgép szegmensében.

    Az objektívek terén már nem tudunk ennyire jó hírekkel szolgálni, bár már azt is kellemes látni, hogy pár ezer darabbal ott is nőtt az értékesítés szám.

    Summa summarum, meglepő most ez a fordulat és valamelyest bizakodásra ad okot, hogy mégse lesz annyira katasztrofálisan gyenge év 2022. Azt azonban már szinte biztosra mondhatjuk, hogy év végére biztosan kevesebb lesz a kiszállított termék, mint tavaly volt, bármelyik kategóriát is nézzük majd (cserélhető objektíves gép, kompakt gép, objektív).