Hárommikrofonos külső hangrögzítőt dob piacra az OM System

0

Az OM System új terméket dob piacra, kifejezetten a profi videósoknak és minőségi hangfelvételre vágyó zenészeknek, illetve youtube-ereknek.


Az OM System LS-P5 akár 96 kHz mintavételezéssel képes 24 bites kvantálással rögzíteni a három mikrofonjának jeleit, profi képességeit bizonyítja, hogy még 125 dB hangnyomás esetén is jó minőségű felvételt tud készíteni. A készülék Bluetooth és vezetékes fejhallgató csatlakozással is rendelkezik, emellett mikrofon és vonali bemenetek is találhatók rajta. A beállításokat okostelefonról egy applikáció segítségével végezhetjük el, a felvételeket pedig a belső 16 GB-os memóriába, vagy micro SDXC memóriakártyára menthetjük lineáris PCM, FLAC vagy MP3 formátumban.

Az OM System LS-P5 szeptembertől lesz kapható, ára 93e Ft lesz.

Sajtóközlemény:

Bemutatkozik az LS-P5: Az igazi mindenes Hi-Res lineáris PCM hangrögzítő

A legújabb generációt jelentő hangminőség profi filmesek, youtuberek, zenészek, diákok, újságírók és mindenki más számára!

2022. augusztus 24., Hamburg – Az OM Digital Solutions Corporation nagy örömmel mutatja legújabb, OM SYSTEM LS-P5 névre hallgató lineáris PCM hangrögzítőjét. Az új modell ideális profi filmesek, youtuberek, zenészek és más felhasználók számára, akik azt a hangminőséget és sokoldalú használhatóságot élvezhetik, ami az LS sorozatot híressé tette – ráadásul egy olyan kompakt és mégis robusztus kivitelben, melynek köszönhetően optimális megoldást jelent szinte bármilyen feladatra.

Az LS-P5 a legújabb kompakt OM SYSTEM mikro-négyharmad fényképezőgép modellekkel, például a 4K/60 videofelvételre képes OM-1 zászlóshajóval együtt is használható – ezzel egy tökéletes mindenes hangrögzítő eszközt kapunk a kezünkbe. Így a tartalomkészítők professzionális anyagokat rögzíthetnek kiváló minőségű hanggal, például útifilmekhez, rendezvényeken, esküvőkön, vagy videoklippek készítéséhez. Ez a kombináció kiváló hanganyagok felvételét kínálja YouTube videókhoz, influencerek és más felhasználók számára is.

Az új és igencsak fejlett, nagy teljesítményű TRESMIC II mikrofonrendszerrel büszkélkedő LS-P5 megnövelt frekvenciaérzékenységű sztereó hangfelvétel készítésének lehetőségét nyújtja, lineáris PCM, vagy FLAC 96kHZ/24bit formátumban történő mentéssel. Ez a hangfelvevő három beépített, nagy teljesítményű, irányított mikrofont tartalmaz, kifinomult zoomvezérléssel. A mikrofonok zoombeállítása által a hangforrás hangjai megbízhatóan rögzítésre kerülnek az alacsony frekvenciától a magas hangokig – tehát a finom hangváltások is ugyanúgy megjelennek a felvételen, mint ahogy azok eredetileg hallhatók volt. A hangrögzítő funkciói keverik a három mikrofonról érkező hangokat és 21 szint szerint változtatják a zoombeállítást – miközben megőrzik a hangminőséget. Emellett a mikrofonok akár 125dB (SPL) hangnyomásnak is ellenállnak, mely lehetővé teszi a torzításmentes felvételek rögzítését igencsak széles dinamikatartományban, a hangos zenétől a madárdalokon át az előadásokig.

Az LS-P5 Bluetooth® technológiát kínál kompatibilis eszközök csatlakoztatásához. Az ingyenes DVR.Remote okostelefon alkalmazás (iOS és Android operációs rendszerekkel is) használható a hangrögzítő egyszerű távvezérlésére (akár 10m távolságból), mely ideális megoldás a hangrögzítő beállításainak megváltoztatását egyébként kisérő – minimális – kezelési zajok kiküszöbölésére a hangfelvételek közben. Ideális abban az esetben is, ha a hangrögzítőt közelebb helyezzük a hangszóróhoz az előadások felvételekor. A távvezérlés nem csak a hangfelvétel elindítását, illetve leállítását jelenti, hanem közben a felvételi szint módosítását, a szűrők beállítását és a zoom módosítását is. Ez különösen kényelmes zenei előadások rögzítésénél, tárgyalásokon, sajtótájékoztatókon, illetve akár madárdalok távolról történő felvételekor. Vezeték nélküli fejhallgató csatlakoztatásával (16 bites felvétel módban) ellenőrizhetjük a hanganyagot videofelvétel közben, vagy zenedarabok rögzítésekor – mely tökéletes a néma zenekari próbákhoz, illetve a kábelmentes helyszín biztosításához. Az LS-P5 hangrögzítőt külső kameramikrofonként is használhatjuk a jobb hangfelvétel rögzítése érdekében – és a fejhallgatókimenettel nem rendelkező kamerákhoz is kiválóan használhatjuk. A vezeték nélküli Bluetooth® audio monitoring és a távvezérlés gondtalanul működik együtt 10 méter távolságig.

A hangrögzítő támogatja a 96 kHz maximális mintavételezési frekvenciát és a lineáris PCM hangrögzítést akár 24-biten (ami a CD-n rögzítetthez képest háromszoros adatmennyiséget jelent). Támogatja emellett a veszteségmentes tömörítési eljárással operáló FLAC felvételi és lejátszási formátumot a kiváló hangminőség megőrzéséhez – miközben a fájlméret kb. 30%-kal kisebb, mint a PCM WAV esetében. A nagykapacitású – 16GB – belső memória mellett használhatunk opcionális microSD memóriakártyákat is a memória elfogyásától való félelem ellen, hosszabb felvételek esetén. Ezen kívül manuálisan is beállíthatjuk a felvételi szintet, megkeresve az optimális S/N arányt a hangforrás hangerejének megfelelően. A manuális szintbeállítás ugyancsak hasznos lehet a kijelzőn megjeleníthető szintmérőt figyelve, hogy nagyobb pontosságot érjünk el a csúcsértékeket figyelve.

Az új “Bright Sound” felvételi mód a beszédhang tisztább felvételét biztosítja vlogok készítése közben, valamint előadások, illetve tárgyalások felvételekor. A kiemelt közép és magas hangok felvételi módja minimálisra csökkentik a környezeti hangok, zajok hatását a hanganyagra. Az Auto és Manual felvételi módok mellett az LS-P5 egy új Smart üzemmódot is kínál. A felvétel gomb nyomva tartásával a Smart mód automatikusan beállítja az optimális felvételi szintet a környezet és a hangforráshoz igazodva egy előzetes hangfelvétel segítségével. A felvétel gomb újbóli megnyomásával a felvétel indul – tökéletes minőséget biztosítva a kezdők számára is.

Az LS-P5 2022 szeptember közepétől érhető el 92 990.- Ft javasolt fogyasztói áron.

LS-P5 FŐBB JELLEMZŐK

  • Kiemelkedő 3 mikrofonos hangfelvétel-technológia az élethű hangzás érdekében
  • Fejlett irányíthatóság, már 21 szintbeállítás a megfelelő zoomoláshoz
  • Hangnyomás szint (SPL): akár 125dB
  • Lineáris PCM felvétel (44.1/48/88.2/96kHz, 16/24bit, Mono/Sztereó), FLAC (a PCM formátummal megegyezik), MP3 (akár 320kps)
  • Bluetooth csatlakozás / fejhallgató használata ellenőrzésre (akár 10 méter távolságig)
  • Távvezérlés okostelefon-alkalmazással (akár 10 méter távolságig)
  • Kiváló csatlakoztathatóság: 3,5 fejhallgató kimenet, MIC-IN és LINE-IN
  • Auto, Manual és Smart Recording felvételi módok
  • Slate Tone és Test Tone funkció
  • 16 GB beépített memória és MicroSD XC I memóriakártya foglalat (akár 2TB)
  • Akár 37 óra akkumulátor üzemidő / tartozék akkumulátorok
  • Composite USB Microphone mód
  • Méretek: 39,6 x 112,2 x 16,1 mm.
  • Tömeg: 78g (akkumulátorokkal)

OM SYSTEM LS-P5 MŰSZAKI ADATOK

Méret, csatlakoztathatóság és memória
A három nagyteljesítményű és nagy hangnyomásnak is ellenálló mikrofon ellenére a hangrögzítő kifejezetten kompakt kivitellel rendelkezik: 39,6 x 112,2 x 16,1 mm és mindössze 78g (akkumulátorokkal együtt).

A 16GB belső memórián felül az LS-P5 MicroSD XC I memóriakártya-foglalatot is kínál, akár 2TB bővíthetőséggel – valamint USB micro-B csatlakoztatást. A PC-hez, illetve MAC-hoz történő csatlakoztatáshoz a Composite USB Audio Mode (USB Microphone Class) érhető el. Így tökéletes megoldást kínál például otthoni munkavégzésnél, online konferenciákon, vagy élő közvetítésnél a hangminőség javítására. Állványhoz egyszerűen, szabványos 1/4” menettel csatlakozhatunk opcionális hot shoe adapter segítségével – mely a kamerához történő csatlakoztatáshoz is használható. A kamera audio csatlakoztatása ugyancsak egyszerű: csak egy 3,5 mm kábel szükséges az LS-P5 fejhallgató kimenete és a kamera MIC-IN csatlakozója közé. A MIC-IN mellett a LINE-IN is elérhető (a menüben kiválasztható), így további mikrofonok és más audio eszközök is csatlakoztathatók. Az LS-P5 két AAA (NiMh, újratölthető) akkumulátorral érkezik, melyek USB-n keresztül tölthetők és akár 37 óra üzemidőt is biztosíthatnak egy feltöltéssel.

További funkciók és tartozékok
Az LS-P5 nem csak önálló hangrögzítőként használható, hanem speciális kiegészítőkkel – például az opcionális KA-335 3,5mm audio kábellel – külső mikrofonbemenettel rendelkező, tükör nélküli OM SYSTEM fényképezőgépekhez is csatlakoztathatjuk külső mikrofonként. Az opcionális SM2 Shock Mount által a hangrögzítő a kamera hot shoe vakupapucsára rögzíthető, melynek köszönhetően a gép működési zaja, illetve esetleges vibrációja a hanganyag rögzítésekor hatékonyan kiszűrhető. Kültéri felvételeknél nélkülözhetetlen kiegészítő lehet az opcionális WJ-2 szélfogó, mely kiküszöböli a szél zaját. Emellett, ha a kamerával a hangok felvételéhez az LS-P5 hangrögzítőt használjuk, a hanganyag PCM formátumban, kiváló minőségű eredeti hangforrásként állhat rendelkezésünkre, mely később, számítógépen végzett videoszerkesztési munkáknál beépíthető a szerkesztett filmbe. A videók hanganyagának szerkesztését könnyíti a Slate Tone és a Test Tone funkció is.

További funkciók

  • Intelligent Auto Mode a hangerőszintek automatikus beállításához.
  • Alul vágó szűrő a zavaró háttérzajok kiküszöbölésére.
  • Beépített szerkesztés funkciók, például fájlok felosztása, vágása, illetve a normalizáció.
  • Kétmikrofonos zajkioltó funkció kifejezetten zajos környezetre fejlesztve.
  • Overdubbing zene rögzítéséhez.
  • Voice Balancer lejátszás a beszédhangok optimális szintjének beállításához.
  • Voice Playback lejátszás csak a beszédhangok megjelenítésére – a csendes felvételrészek kihagyásával – a gyorsabb átírási munkafolyamatokhoz.
  • Fájlok felosztása az egyszerűbb továbbküldés érdekében.
  • Calendar Search funkció a fájlok egyszerű, naptár alapú kereséséhez.
  • Mappák létrehozása és átnevezése a hatékony rendezéshez.
  • Felvételi témák a hangrögzítő gyors beállításához: például a Zene, vagy az Előadás téma felvételi mód használatával.
  • Pre-Recording felvételi mód: a felvétel kezdése előtt két másodperccel korábbi hangok is mentésre kerülnek – így nem maradhatunk le semmiről!