AstrHori 85 mm f/2,8 Tilt Macro

0

Lassan érdemes lesz egy újabb kínai gyártó nevét megjegyezni, akik a modern tükör nélküli fényképezőgépekhez készítenek objektíveket. Igaz, még ők is csak manuális objektívet kínálnak, de a most megjelenő modelljük egy igazi ritkaság lesz, hiszen nem szimplán csak egy 85mm-es makró objektívről van szó, hanem ez bizony dönthető, azaz tilt képességgel is rendelkezik, amely lehetőséget biztosít a fókuszsík megdöntésére, hogy nagyobb éles tartományunk legyen egy fotón anélkül, hogy a rekeszt szűkíteni kelljen. E témáról részletesen korábbi cikkünkben lehet informálódni.

Az AstrHori 85 mm f/2,8 Tilt Macro objektív full-frame (és APS-C) szenzoros tükör nélküli gépekhez készül, a 11 lencsetagból egy extra-alacsony szórású, kettő pedig nagy törési mutatójú. Előbbi a színhibák csökkentésében, utóbbi a méret és a tömeg visszaszorításában játszik szerepet.

A 12 rekeszlamellás objektív ±8 fokban kínál dönthetőséget, a döntés a 360 fokban történő körbeforgatás miatt bármilyen irányban történhet. Makróobjektívről lévén szó, 1:1 leképezési arány is elérhető, ehhez a 25 cm-es közelpontban kell lennie a témának.

Az AstrHori 85 mm f/2,8 Tilt Macro objektív Canon RF, Fujifilm X, Leica L, Nikon Z és Sony E bajonettekre érhető el, ára 400 euró.

AstrHori 85 mm f/2,8 Tilt Macro
Gyújtótávolság 85 mm
Lefedett képterület full-frame
Látószög 28,2°
Döntés ±8°
Felépítés 11 lencsetag 8 csoportban
egy extra-alacsony szórású (ED) és két nagy törési mutatójú taggal
Fókusz rendszer manuális
Legszűkebb blende F16
Rekesz 12 lamellából
Közelpont 25 cm
Legnagyobb nagyítás 1:1
Szűrőmenet 55 mm
Méretek
(átmérő × hossz)
110 mm × 63 mm
Tömeg 720 gramm