Fujinon GF 20-35mm f/4: Ultranagy látószögű zoom középformátumra

0

A Fujifilm nem csak az APS-C szenzoros X rendszerét használó fotósokat kényezteti a bejelentett új fényképezőgépével és portréobjektívével, de a középformátumú GFX rendszert használó profikról sem feledkezett meg.

Számukra egy új ultranagy látószögű objektívet fejlesztett, amely mind tájképfotósoknak, mind az épületfotózás szerelmeseinek új távlatokat nyit. A nagyjából 16-28mm-es kisfilmes objektív látószögét kínáló Fujinon GF 20-35mm f/4 objektív tudásához képest kis méretű és még csak nem is nehéz, hiszen mindössze 9 cm hosszú és 725 grammot nyom. A középformátumot is kirajzoló optikai rendszer 14 lencsetagból áll, ezek közül három aszférikus, egy extra-alacsony szórású aszférikus (ED Aspherical) és három extra-alacsony szórású (ED) lencsetag dolgozik a képsarkok leképezésének javításán, a kóma/asztigmatizmus csökkentésén, valamint a színhibák kiküszöbölésén, míg a Nano GI bevonat a nem kívánt reflexiók, szellemképek, becsillanások csökkentésére hivatott.

A teljes zoomtartományban f/4 fényerőt kínáló Fujinon GF 20-35mm f/4 októberben kerül piacra, ára 2800 euró (2500 amerikai dollár) lesz.

Fujinon GF 20-35mm f/4
Gyújtótávolság 20-35 mm
Lefedett képterület középformátum
Felépítés 14 lencsetag 10 csoportban
három aszférikus, egy extra-alacsony szórású aszférikus (ED Aspherical) és három extra-alacsony szórású (ED) lencsetaggal
Fókusz rendszer lineáris léptetőmotoros
Legszűkebb blende F22
Rekesz 9 lamellából
Közelpont 35 cm
Legnagyobb nagyítás 1:xx
Szűrőmenet 82 mm
Méretek
(átmérő × hossz)
89 mm × 113 mm
Tömeg 725 gramm