A harmadik Fujifilm makró: Fujinon XF 30mm f/2,8 R LM WR Macro

0

A Fujifilm új, standard perspektívát kínáló makró objektívet jelentett be az APS-C szenzoros X rendszerű fényképezőgépeihez.

A Fujinon XF 30mm f/2,8 R LM WR Macro a gyártó harmadik makróobjektíve ehhez a rendszerhez, amelyet a 60mm f/2,4 R Macro és a 80mm f2,8 R LM WR Macro előzött meg. Az említett két teleobjektívhez képest a most megjelent 30mm-es látószögben egy kisfilmes 46 mm-es objektív látószögét és perspektíváját adja, amely így természetesebb hatású fotók készítését teszi lehetővé (kevésbé lesz a tér összenyomva, mint a nagyobb gyújtótávolságok esetében).
Az objektív 11 lencsetagjából három aszférikus és kettő extra-alacsony szórású, így mind a képsarkok leképezésének javítására, mind a színhibák minimalizálására hangsúlyt helyezett a gyártó. 10 cm-es közelpontja révén 1:1 leképezési arányra képes, igaz, itt a munkatávolság (objektív frontlencse és téma távolsága) mindössze 1,2 cm, amely jelentősen behatárolja a használhatóságot.

A belső élességállításnak köszönhetően a frontlencse nem fordul el és nem is mozog előre/hátra az élességállítás során. Az időjárásálló szigetelések gondtalan fotózást kínálnak még mostoha környezetben is.

Az alig 200 gramm tömegű Fujinon XF 30mm f/2,8 R LM WR Macro objektív e hónaptól lesz kapható, ára 700 euró.

Részletes műszaki adatok a hírünk alatti linken találhatók.