Xiaomi okostelefon jön kisfilmes Leica M bajonettel

0

A Xiaomi egy érdekes projekt bemutatásával hívja fel magára a figyelmet. Miközben gőzerővel készül legújabb okostelefonjuk, a Mi 12S Ultra, egy fotósok számára még izgalmasabb fejlesztésről számoltak be.

Az eredendően a gyártó kínai közösségi oldalán (Weibo-n), majd a Twitteren megjelent koncepcióról most új részleteket árult el a Xiaomi. A Leicával közösen nem csak a Mi 12S Ultrát fejlesztik, de egy nagyobb lépést is tettek: a koncepció szerint a Mi 12S Ultra által használt 50,3 Mpixeles, 1″ típusú szenzor elé saját magunk tekerhetünk majd bármilyen Leica M bajonettes, kisfilmes objektívet. Az Engadget értesülései szerint a telefonból csak 10 darab készült, amely darabonként 300.000 juanba (kb. 41 ezer dollárba) kerül, feltételezhetően a mellékelt objektív miatt. A gyártó egyelőre influencereknek küldött mintadarabokat, de arról még nem nyilatkozott, hogy szándékában áll-e sorozatgyártásba küldeni a modellt.

Azt azért tudnunk kell, hogy ha valaha meg is jelenik a készülék, akkor a kisfilmes Leica M objektívek gyújtótávolságát 2,7-tel kell majd felszorozzuk, ekkora ugyanis az 1″ típusú szenzor képkivágása.
A gyártó egyébként már mutatóba közzé is tett néhány fotót, amely a telefonnal és Leica M objektív párosával készült.