RØDE VideoMicro II: megújult a Rode kompakt videós mikrofonja

0

A RØDE közel 10 éve jelentette be nagy sikerű kompakt mikrofonját, amelyet azóta több kínai gyártó is lemásolt. A termék nemrégiben megújult, a napokban megjelent VideoMicro II kompakt puskamikrofon csupán 39 grammot nyom, hossza pedig mindössze 8 cm, s mind fényképezőgéppel, mind okostelefonnal használható.

Az új modellt áttervezett külsőbe építették, amely a korábbinál is jobb hangátvitelt ígér, emellett a mikrofon áramkörét is újratervezték a jobb érzékenység és a magasabb hangminőség, kisebb alapzaj elérése érdekében. Az átalakított felépítmény leglátványosabb eleme a HELIX nevű mikrofon tartó, amely a korábbinál is hatékonyabban képes a gép felől jövő rezonanciákat, mechanikus rezgéseket csillapítani.
A szuperkardoid mikrofonra kábelrendező nyílásokat is építettek, a felfogatáshoz vakupapucs szorítót alkalmaztak, de a vakutalp rendelkezik 3/8″-os menettel is, amellyel más eszközökre, pl. mikrofon tartó boom karra is felfogathatjuk. A csatlakozás sztereó jack (3,5mm), vagy okostelefonoknál alkalmazott TRRS jack (3,5mm) véggel történhet.
A hagyományos szivacs borítás mellett bolyhos szélzajszűrőt is mellékelnek a Rode VideoMicro II-höz, így szelesebb környezetben is hatékonyan védekezhetünk a zajok ellen.

A RØDE VideoMicro II forgalmazása elkezdődött, a termék ára 80 amerikai dollár.