24-32″ közötti profi monitorokkal bővít az ASUS, az egyik OLED!

0

Az ASUS több új 4k monitorral is bővíti profi termékeket magába foglaló ProArt szériáját, az egyik kategóriába az IPS, a másikba pedig az OLED panelesek kerülnek.
Mindkét csoport közös jellemzője a széles színtér lefedettség, valamint a gyártás során felhasznált, 85%-nyi újrahasznosított műanyag.

Asus ProArt Display PA248CRV, PA279CRV, PA329CRV

Kezdjük elsőként a hagyományosnak számító IPS panellel dolgozó modellekkel. Az Asus ProArt PA248CRV 24″-os, a PA279CRV típus 27″-os, míg a PA329CRV jelű monitor 32″-os képátlót kínál, a felbontásuk egységesen 3840×2160 pixeles, ami ma már a profi monitoroknál nem különösebben ritka. Az izgalmasabb inkább az, hogy gyárilag deltaE<2 értékre kalibrálják ezeket a monitorokat, a színtér lefedettségük sem mindennapos, a DCI-P3 és az AdobeRGB esetében is 99%-os lefedettségről beszélhetünk.

Csatlakozók tekintetében itt sem maradhat el a DisplayPort 1.4, de van HDMI 2.0 bemenet is, ahogy USB 3.2 Type-C csatlakozó is, amely 96 Watt teljesítmény táplálásra is alkalmas (DP Alt módról viszont nem tudunk).
A monitor tervezésénél fontos szempont volt a dizájn, így az új termékek esetében egyharmaddal csökkent a talp mérete, de a vastagság is közel harmadával zsugorodott.

Asus ProArt Display OLED PA32DCM

A magasabb kategóriában induló Asus ProArt PA32DCM képátlója 31,5″-os, kijelzője pedig OLED típusú, ami kiváló feketéket és kontrasztarányt, valamint remek színtér lefedettséget kínál.

A fénysűrűség maximális értéken 700 nit, így HDR tartalmak megjelenítése is gond nélkül megvalósítható (HDR10 és HLG képes, valamint megkapta a VESA DisplayHDR 500 True Black tanúsítványt).
A színhűség ennél a monitornál kiemelt fontosságot élvez, hiszen gyárilag deltaE<1 értékre kalibrálják őket.

Itt már elérhető két Thunderbolt 4 USB Type-C csatlakozó is, emellett HDMI 2.0 is rendelkezésre áll, ahogy a szokásos 4 portos USB hub is, amelyen 90 Watt illetve 15 Watt PowerDelivery töltési teljesítmény kínálkozik.