Új fix: Sigma 50mm f/1,4 DG DN | Art

0

A Sigma bejelentette legújabb 50mm-es fix gyújtótávolságú objektívét, amelyet a prémium kategóriának számító Art szériában indít útjára.

A 11 lencsetagból álló objektívben egy speciálisan alacsony szórású (SLD) és három aszférikus tag szolgálja az optikai hibák korrekcióját. Részletes műszaki adatok a hírünk alatt linkelt adatlapon olvashatók.

A kiváló fényerejű Sigma 50mm f/1,4 DG DN | Art az új modellekhez hasonlóan már nem csak a rekeszgyűrű folytonos forgatását lehetővé tevő üzemmódváltó kapcsolóval rendelkezik, de a gyűrű rögzítésére szolgáló kapcsolóval is. Ezen felül egy programozható funkciójú AF-L gombot is kínál a könnyebb használhatóság érdekében.

A fókuszmeghajtást az új HLA (High-response Linear Actuator) léptetőmotor adja, amely nagy nyomatékával és rövid reakcióidejével gyors élességállítást tesz lehetővé.
A korábban már piacra került, DSLR-ekhez készült Sigma 50mm f/1,4 DG HSM | Art-hoz képest az új Sigma 50mm f/1,4 DG DN | Art modell tömege 25%-kal kisebb, így csupán 670 grammot nyom. De nem csak a súlyában, hanem méreteiben is visszafogottabb, 12 cm helyett 11 cm hosszú, átmérője pedig csak 78 mm.

A Sigma 50mm f/1,4 DG DN | Art február 23-tól lesz kapható Leica L és Sony E bajonettel, ára 950 euró (850 amerikai dollár) lesz.