Új vlogger MILC APS-C szenzorral: Canon EOS R50

0

A Canon ma bemutatta legújabb tükör nélküli, APS-C szenzoros fényképezőgépét, az EOS R50-et, amely képességeiben a korábbi APS-C-s vonal hasonló nevű gépének, az EOS M50 képességeit hozza.

A 24 Mpixeles szenzorral szerelt Canon EOS R50 a hobbi- és amatőrfotósoknak, valamint videobloggereknek készült, így olyan egyszerű üzemmódokkal is rendelkezik, mint a teljesen automata, illetve az A+ intelligens automata módok, amelyekkel könnyedén készíthetünk fotókat anélkül, hogy részletesen kellene ismerjük a fotózás műszaki alapjait, hiszen pl. nem expozíció korrekcót kell állítanunk, hanem fényerőt.
Videófelvételnél a ma elvárt minimumnál többet hoz, noha a felbontás nem haladja meg a 4k UltraHD-t és a képfrissítés csúcsa is csak 30 kép/mp (teljes szenzorszélességgel, az EOS M50 II képkivágást alkalmazott), a felvételi idő 1 óra is lehet, illetve támogatja a HDR videófelvételi módot is a HDR tévékhez.
Sorozatfelvételt mechanikus zárral 12 kép/mp-cel, elektronikus zárral 15 kép/mp-cel képes készíteni, amely jelentősen gyorsabb, mint az EOS M50 II 7,4 kép/mp-es sebessége.
Kicsit javult a kihajtható LCD felbontása is, a 3″-os, 180 fokban oldalra kihajtható és 270 fokban elforgatható kijelző immár 1,62 millió képpontot jelenít meg.

A fotókat JPEG mellett a nagyobb színmélységű HEIF formátumban is elmenthetjük, illetve természetesen rendelkezésre áll RAW formátum is az utómunkák szerelmeseinek.
A képek és videók gyors áttöltését USB 3.2 Gen 2 Type-C csatlakozó segíti.

A Canon EOS R50 március végétől lesz kapható fekete és fehér színben, a váz ára 830 euró lesz, a Canon RF-S 18-45 mm f/4-6,3 IS STM objektívvel együtt pedig 120 euróval többet, 950 eurót kell fizetnünk.

A Canon EOS R50 főbb tulajdonságai:

  • 24,2 megapixeles APS-C CMOS szenzor
  • ISO100-25600 érzékenység, 1/3 Fé lépésekben
  • DiG!C X feldolgozórendszer
  • Dual Pixel CMOS AF fókuszrendszer (fázis-különbség érzékeléssel támogatott kontraszt alapú AF)
  • témakövető fókusz
  • arcfelismerés, szem érzékeléssel: fókusz a közelebbi szemre, akár videofelvétel során
  • 3″-os, 1,62 millió képpontos, kihajtható és elforgatható, érintésérzékeny LCD
  • 2,36 millió képpontos elektronikus kereső
  • 12 vagy 15 kép/mp sorozat sebesség, utóbbi elektronikus zárral
  • optikai hibák szoftveres korrekciója
  • automatikus megvilágítás optimalizálás, csúcsfények védelme
  • CR3 RAW formátum, 14 bites színmélységgel, HEIF formátum támogatása
  • vakupapucs külső vakunak, 1/250 mp vakuszinkron idő
  • Ultra HD vagy Full HD videó, max. 30 kép/mp-vel, teljes szenzorszélességgel
  • mikrofon bemenet
  • HDR képküldés vagy videó HDMI kimeneten (csak HDR videónál)
  • Wi-Fi, Bluetooth, NFC, fényképezőgép vezérlése okostelefonról, képek átküldése vezeték nélkül, akár fotózás közben is automatikusan
  • automatikus képfeltöltés image.canon felhőbe, onnan tovább szinkronizálható Google Photos vagy Adobe Creative Cloud tárhelyekre

Részletes műszaki adatok a hírünk alatt linkelt adatlapon találhatók.

Sajtóközlemény:

Emelje tovább tartalmai színvonalát a Canon legújabb EOS R rendszerű tükör nélküli fényképezőgépével!

Az EOS R50 egy kicsi és könnyen kezelhető APS-C tükör nélküli fényképezőgép, amelyet kifejezetten tartalomkészítők számára terveztek

Budapest, Magyarország, 2023. február 8. – A Canon Europe ma bejelentette új EOS R50 modelljét, amely tökéletes belépő az EOS R termékcsaládba, különösen azon tartalomkészítők számára, akik az okostelefon nyújtotta lehetőségekről szeretnének szintet lépni. Ez a sokoldalú fényképezőgép egyaránt alkalmas 4K videofelvételek és éles állóképek készítésére, valamint páratlan minőségű hangok rögzítésére képes. A könnyen kezelhető interfész, az egyszerűsített ergonómia és a továbbfejlesztett, új, automatikus üzemmódok professzionális felvételeket biztosítanak. Az EOS R50 modell tökéletes minden olyan feltörekvő tartalomkészítő számára, aki egy olyan fényképezőgépet keres, amelynek segítségével mind az állóképek, mind a videófelvételek terén még tovább finomíthat stílusán. Az EOS R50 bevezetésével egy időben jelenik meg az RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM modell – egy kompakt teleobjektív, amelyet kifejezetten az EOS R sorozat APS-C fényképezőgépeihez terveztek.

Felvételek készítése könnyedén
Az EOS R50 modellt – könnyű súlyú kialakításának és kényelmes fogásának köszönhetően – az aktív tartalomkészítők bárhová magukkal vihetik. Készítsen felvételeket bármilyen szögből a változtatható szögű érintőképernyővel – magasan, alacsonyan vagy a fényképezőgépet saját maga felé fordítva a vlogoláshoz és a szelfikészítéshez. Az érintőképernyős interfész, az elektronikus kereső és a kezelőszervek egyszerűsített elrendezése szinte ösztönössé teszi a fényképezőgép használatát.

A kreatív asszisztens funkció automatikusan felajánlja az ideális beállításokat a különböző jelenetekhez, míg a kreatív sorozatfelvétel többféle megjelenést biztosít minden egyes képhez. Így az EOS R50 ideális mindazok számára, akik még nem ismerkedtek meg a tükör nélküli fényképezéssel, és olyan fényképezőgépet keresnek, amellyel saját tempójukban fejleszthetik képességeiket.

Alkosson professzionális szintű felvételeket
A nagy felbontású, 24,2 megapixeles APS-C méretű érzékelő valódi mélységélesség-szabályozást kínál – éles, részletes állóképeket készít gyönyörűen elmosódott háttérrel, és 6K-ról túlmintavételezett UHD 4K 30p felbontású videókat rögzít. A fényképezőgépen belüli automatikus képegyesítés funkció garantálja a megfelelő fókuszt, amikor a témákat közelről rögzítik. A fényképezőgép csökkentett digitális zajt bocsát ki és ellenőrzött fénypontokat is kínál éjszakai felvételek készítésekor, valamint nagyobb kontrasztot széles dinamikatartomány esetén.

Az EOS R50 még több lehetőséget nyújt a felhasználók számára – tovább bővítve kreativitásukat – a Dual Pixel CMOS Auto Focus II funkció használatával, amely felismeri és követi az embereket, állatokat és járműveket, hogy gyorsan fókuszálhasson a témákra, még akkor is, amikor azok mozognak. Ezt 12 kép/mp sebességű sorozatfelvétel funkció támogatja elektronikus első redőnnyel és 15 kép/mp sebességű csendes elektronikus redőnnyel, hogy az alkotók soha ne maradjanak le egyetlen pillanatról sem.

Az RF objektívekkel való kompatibilitás és az EF objektív-tartomány elérhetősége egy adapter segítségével bármilyen felvétel készítését lehetővé teszi. Az ultraszéles látószögtől a szuper teleobjektívig, a sokoldalú zoomoktól a fix objektívekig – az EOS R50 következetesen művészi eredményeket nyújt.

A többfunkciós, kiváló minőségű vakupapucs segítségével a vloggerek könnyen csatlakoztathatnak külső tartozékokat, például mikrofont, amely ellenállóbb a zavaró zajokkal szemben, mintha azt kábelen keresztül csatlakoztatnák. A többfunkciós vakupapucs arra is használható, hogy a fényképezőgépből új tartozékokat tápláljanak, ami azt jelenti, hogy a felhasználóknak útközbeni tartalomkészítéskor nem kell az energiagazdálkodással bajlódniuk.

Zökkenőmentes csatlakozás és megosztás
A fényképezőgép lehetővé teszi az ambiciózus tartalomkészítők számára, hogy a határokat úgy léphessék át, hogy közben ne szakadjon meg a kialakult „flow”. A zökkenőmentes Wi-Fi® és Bluetooth® kapcsolat1 lehetővé teszi a képek és filmfelvételek átvitelét a Camera Connect alkalmazás segítségével az azonnali megosztás és távoli felvételkészítés érdekében. A vlogoláshoz vagy csoportképek készítéséhez tökéletes Bluetooth-kapcsolat pedig lehetővé teszi a BR-E1 távvezérlővel vagy okostelefonnal történő egyszerű vezérlést képek készítéséhez vagy a felvétel indításához és leállításához. Az EOS R50 webkameraként is használható UVC/UAC segítségével USB-kapcsolaton keresztül, ami nem igényel további szoftvert, így professzionális minőségű élő közvetítések és videokonferenciák bonyolíthatóak le.

A Canon az image.canon oldalt is frissítette, így használata számos új felhasználó számára vált elérhetővé az Adobe® Lightroom® film és vállalati támogatással, amely többek között a Frame.io és a Google Photo fiókokkalTM 2 biztosít megfelelő kompatibilitást.

További részletek az EOS R50 modellről www.canon.hu/cameras/eos-r50/ találhatók, az RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM objektívről pedig www.canon.hu/lenses/rf-s-55-210mm-f5-7.1-is-stm/ érhetők el.

Az EOS R50 főbb jellemzői

  • 24,2 megapixeles APS-C méretű érzékelő
  • Új továbbfejlesztett automatikus üzemmódok
  • Dual Pixel CMOS Auto Focus II
  • 3″ változtatható szögű érintőképernyő
  • UHD 4K 30p felbontású videó 6K-ról túlmintavételezve