Beépített mini állvánnyal jön az 1″ szenzoros Canon vlogger kamera

0

Kiszivárgott termékfotók és egy rövid termékismertető alapján a Canon júniusban jelenti be következő gépét, amelyet kifejezetten vloggereknek szán.

Az 1″ típusú, 13,1 Mpixeles szenzorral szerelt Canon PowerShot V10-be kisfilmes formátumba átváltva 19mm-nek megfelelő gyújtótávolságú, f/2,8 fényerejű ultranagy látószögű objektív kerül, amellyel többedmagunkról is könnyedén készíthetünk szelfifotót, vagy szelfivideót. A gép oldalára a régebbi Sany Xacti modellekhez hasonló kihajtható kijelző került, bár itt a kihajtás felfelé történik (szelfi videóhoz).

A mindössze 210 grammos készülék beépített sztereó mikrofonnal, külső mikrofonhoz sztereó jack aljzattal és micro HDMI kimenettel is rendelkezik. A videófelvételek 4k UltraHD felbontásban 30 kép/mp képfrissítéssel, vagy FullHD felbontásban 60 kép/mp képfrissítéssel menthetők microSD memóriakártyára.

A gép érdessége a kihúzható mini állvány, amellyel könnyen készíthetünk asztalra helyezett géppel is felvételeket.
Az intuitív kezelőfelületnek köszönhetően igen egyszerűen és gond nélkül használható a PowerShot V10 még szelfi módban is. A hölgyek számára jó hír, hogy a videófelvételeknél is elérhető a bőrretus funkció, amelyben 5 lépésben határozhatjuk meg a lágyítás, illetve retus mélységét, erősségét. A különleges színhatások kedvelői számára 14 színszűrő áll rendelkezésre.