Akár 1:2 leképezést is tud a frissített Sony FE 70-200/4

0

A Sony bejelentette FE 70-200mm f/4 Macro G OSS II objektívét, amely rövidebb és könnyebb lett elődjénél, ugyanakkor közelpontja is sokkal kedvezőbbé vált, így akár 1:2 leképezési arányra is képes.

Az objektív 19 lencsetagból épül fel, ezek közül egy aszférikus, egy fejlett aszférikus, három extra-alacsony szórású (ED) és egy szuper-extra-alacsony szórású (Super ED), így a képsarki leképezések precízségére és a színhibák csökkentésére is figyeltek fejlesztéskor. A két lebegő lencsecsoportnak köszönhetően 26 cm-es közelpontja közelében is jó feloldóképesség és részletezettség jellemzi.
Parfokális kialakítása miatt a beállított tárgytávolság nem mászik el a zoom használata során.

Az időjárásálló szigetelésekkel is rendelkező objektív elülső lencsetagja fluorin bevonatot kapott, amely így könnyebben tisztán tartható.
A terméket 1,4x-ező és 2x-ező telekonverterrel is használhatjuk, az automatikus élességállítást négy lineáris (XD) léptetőmotor végzi, amely a nagy nyomatékának köszönhetően 20%-kal gyorsabb élességállítást kínál, mint az előző verzió.

A gyors működésnek köszönhetően a Sony Alpha 1 vázon akár a 30 kép/mp-es sorozatsebesség is használható keresősötétedés nélkül.

A gépvázak szenzorstabilizálásával is együttműködni képes, beépített optikai stabilizátorral rendelkező Sony FE 70-200mm f/4 Macro G OSS II objektív július végétől lesz kapható, ára 2000 euró (az előző változat ára jelenleg 1100 euró).