A Canon filmezéshez kínál teljes objektív sorozatot

0

A Canon új objektívekkel bővíti a tükör nélküli fényképezőgépeihez készült RF bajonettes termékpalettát, amelyek elsősorban a profi filmesek, cinematográfusok számára készülnek.
A hát darab, nagy fényerejű, fix gyújtótávolságú objektív között T1,3 fényáteresztő képességű is megtalálható, gyújtótávolság terén pedig a 14mm-es ultranagy látószögtől a 135mm-es középteléig érhetők el modellek.

A minimális fókuszlégzésre, 8k felbontás támogatására és nagy sebességű kommunikációra fejlesztett Cinema objektíveket elsőként Amszterdamban, az IBC 2023 szakmai kiállításon láthatja a nagyközönség.

További részletek az alábbi közleményben, valamint a Canon weboldalán olvashatók:

Sajtóközlemény:

A Canon hét modellből álló, RF foglalatú Cinema Prime objektív-sorozatot dob piacra a Cinema EOS rendszerhez

Budapest, Magyarország, 2023. szeptember 12. – A Canon Europe ma bejelentette az RF foglalatú Cinema Prime objektívek új sorozatának bevezetését, amely az EF foglalatú CN-E Primes és a PL foglalatú Sumire Primes objektívek meglévő portfóliójára épül. A hét új objektív, a Canon első, RF foglalattal felszerelt cinema objektívjei, a nagy optikai teljesítményt és a moziszerű kezelhetőséget ötvözik, hogy megfeleljenek a professzionális videokészítés, például a drámák, dokumentumfilmek, zenei videók és más nagyszabású produkciók igényeinek.
• CN-R14mm T3.1 L F
• CN-R20mm T1.5 L F
• CN-R24mm T1.5 L F
• CN-R35mm T1.5 L F
• CN-R50mm T1.3 L F
• CN-R85mm T1.3 L F
• CN-R135mm T2.2 L F

A natív RF foglalat nagy sebességű kommunikációt biztosít az objektív és a kameraváz között, a továbbfejlesztett kialakítás pedig stabilabb és kényelmesebb használatot tesz lehetővé.
Az objektívek kompatibilisek a 2020. novemberében megjelent EOS C70 és a 2022. márciusában megjelent EOS R5 C RF Cinema fényképezőgépekkel. Az RF foglalat átviteli protokolljával teljes mértékben kompatibilisek, és az EF foglalatú Prime sorozatú objektívekhez hasonlóan a kezelők a nagyítást, a kromatikus aberráció-korrekciót, a perifériás fénykorrekciót és a Dual Pixel fókuszvezetőt a kameraváz műveletein keresztül vezérelhetik. E funkciók mellett az új objektívek torzítási aberráció-korrekcióval is rendelkeznek. Ezek a funkciók nemcsak a helyszíni felvételek készítése során, hanem a felvétel utáni szerkesztéskor is támogatják a hatékony videókészítést.

Az új objektívek kivételes optikai teljesítményt és kiváló színvisszaadást nyújtanak, valamint kompatibilisek a 4K és 8K kamerákhoz, a nagy átmérőjű aszférikus lencsetagok és az anomális szórású üveggel ellátott lencsetagok optimális elhelyezésével. A teljes képmezős nagyformátumú érzékelővel való kompatibilitásuk, a fényes T-stop értékek és a 11 rekeszlapka használata lehetővé teszi a témák sekély mélységélességét, a természetes kerek elmosódást és a lágy képi kifejezést. Ráadásul, mivel a színegyensúly a sorozatban egységes, a színtónusok beállítása objektívváltáskor ugyanazon jelenet felvétele közben könnyebben elvégezhető.

A vezérlőgyűrű megfelelő nyomatékérzékelésével az új objektívek lehetővé teszik a mozifelvételekhez szükséges pontos és egyenletes beállításokat. Ezen túlmenően a sorozatban alkalmazott egységes kialakításnak köszönhetően – beleértve a vezérlőgyűrű fogaskerék-pozícióját, az objektív átmérőjét és a forgási szöget (működési szög) – az objektív zökkenőmentesen cserélhető anélkül, hogy az egyes modellek esetében a matt doboz vagy a külső követő fókusz kiegészítők rögzítési pozícióját módosítani kellene. A csatlakozóhoz közel található új, bordázott felület kényelmes illeszkedést biztosít a felhasználó kezébe, lehetővé téve az objektív biztonságos tartását a vezérlőgyűrű megfogása nélkül a különböző objektívek fel- és levételekor.

Az RF foglalatú Cinema Prime objektívek főbb jellemzői:

  • Eredeti, átalakító nélküli RF foglalat a stabil működéshez
  • Nagy sebességű objektívkommunikáció, amely fejlett metaadat-támogatást nyújt az objektívtől a fényképezőgépig
  • A fogaskerekes gyűrűk job vezérlést biztosítanak kézi működtetéssel és harmadik féltől származó követő fókusz kiegészítőkkel
  • Nagy optikai teljesítmény és kiváló képminőség 4K, 8K és HDR produkciókhoz
  • T1,3-ig terjedő T-stopok széles fókusztávolsággal, a nagylátószögtől a teleobjektívig
  • Minimális fókuszlégzés
  • 11 lamellás írisz a filmszerű bokeh és a lágyan szórt fénypontok érdekében

Az új, RF foglalatú Cinema Prime objektívek az IBC 2023 kiállításon kerülnek bemutatásra 2023. szeptember 15-18. között, az amszterdami RAI-ban, ahol a látogatók felfedezhetik és kipróbálhatják őket.