Frissített instant kamera: Leica Sofort 2

0

A Polaroid első instant fényképezőgépe óriási siker és újdonság volt, az eltelt több évtized alatt érdekes módon ez a funkció azóta sem mondható mindennaposnak.
Néhány gyártó a mai napig készít olyan fényképezőgépeket, amelyek a modern technológiának köszönhetően nem csak azonnal képesek papírképet adni (ezt a beépített hőszublimációs nyomtatója teszi lehetővé), hanem a digitális képalkotás előnyei is kihasználhatók: a képek nyomtatás előtt különböző effektekkel láthatók el, illetve később is elérhetők lesznek digitális formában.


A Leica most a napokban a már piacon lévő Sofort instant kameráját frissítette és bejelentette annak második kiadását.
A főbb paraméterek változatlanok, így ezúttal is 1/5″ típusú (azaz a mobilokban használtaknál is kisebb), 4,9 Mpixeles szenzor, valamint egy 28mm kisfilmes ekvivalens látószöget adó, f/2 fényerejű objektív felelős a képalkotásért. A fotókat nem kötelező mindet kinyomtatni, azokat a Bluetooth adapter segítségével akár okostelefonra is küldhetjük.
A gépbe integrált tárhelybe 45 fotót menthetünk, ezen felül microSD kártyafoglalattal is rendelkezik az instant fényképezőgép.

A könnyebb kezelés érdekében a gép hátuljára 3″ képátlójú, 460 ezer képpontos LCD is került.

A Leica Sofort 2 háromféle színben, pirosban, feketében és fehérben lesz megvásárolható november elejétől, ára 390 euró.