Panasonic Lumix S 100mm f/2,8 Macro

0

A Panasonic a CES 2024 alkalmából új objektívet jelentett be az L bajonettes, full-frame szenzoros fényképezőgépekhez, a Lumix S 100mm f/2,8 Macro modellt.

A gyártó által csak a világ legkisebb és legkönnyebb középtele makró objektívének aposztrofált újdonság hasonló méretű, mint a már piacon lévő f/1,8 fényerejű sor, tömege 298 gramm, amely csupán 60 grammal nehezebb a többinél, így gimbalon használva újrakalibrálás nélkül is hatékony stabilizálásunk marad.

A 13 lencsetagja közül három aszférikus, kettő ultra-extra-alacsony szórású (UED) és egy extra-alacsony szórású (ED). Az autofókusz meghajtást a gyártó új „Dual Phase” lineáris motorjával oldották meg, amely a korábbival megegyező nyomaték mellett fele akkora méretet igényel. A kialakítás egyben lehetővé teszi, hogy a Panasonic Lumix S 100mm f/2,8 Macro objektívben két egymástól független fókuszcsoport működjön, amely gyors élességállítást tesz lehetővé, miközben a fókuszlégzés hatása is minimális marad, valamint 20,4 cm-es közelpontjánál és végtelen tárgytávolságánál is kiváló képminőséget kapjunk.

A Panasonic Lumix S 100mm f/2,8 Macro e hónap végétől lesz kapható, ára 1100 euró (1000 amerikai dollár) lesz.