Sony FE 16-25mm f/2,8 G

0

A Sony új zoomobjektívet vezet be a piacra, amely a full-frame szenzoros tükör nélküli gépeikhez kínálja egy termékben a 16mm f/2,8, a 20mm f/2,8, valamint a 24mm f/2,8 ultranagy-, és nagylátószögű objektívek képességeit.


A Sony FE 16-25mm f/2,8 G tervezése során nagy figyelmet fordítottak az optikai hibák minimalizálására, így három extra-alacsony szórású (ED), két aszférikus és egy extra-alacsony szórású aszférikus lencsét is felhasználtak, ezek mellett pedig a videósok igényeit kielégítve a fókuszlégzés jelenségét is alacsony szinten tartották.

A gyors és precíz élességállításért dupla lineáris léptetőmotort alkalmaztak, amely akár 120 kép/mp sebességű felvételeknél is biztosítja a témakövető fókuszálást.

Az új objektív májustól lesz kapható, ára 1400 euró.

Sajtóközlemény:

A Sony bemutatja a G Lens™ FE 16-25mm F2.8 G nagy rekesznyílású és nagy látószögű zoomos objektívet
Egyensúlyban tartja a nagylátószögű F2.8 kiváló kifejező képességeit a nagyszerű hordozhatóságot biztosító kompakt és könnyű kialakítással

Április 16-án a Sony örömmel jelenti be a full-frame α™ (Alpha™) E-bajonettes objektívek legújabb tagját. Az FE 16-25mm F2.8 G egy nagy rekesznyílású, nagylátószögű zoomobjektív, amely a 16 mm és 25 mm közötti teljes zoomtartományban F2.8 maximális rekesznyílást tart fenn, és kompakt, könnyű kialakításának köszönhetően a kiváló képminőséget nagyszerű hordozhatósággal kombinálja.

Ez az új objektív nagy felbontású teljesítményt, gyönyörű bokeh-t és nagy sebességű, nagy pontosságú, csendes, gyors követésű AF (autofókusz) funkciót kínál. A lenyűgözően könnyű 409 g-os súlyával könnyedén hordozható, így élvezetessé válik a mindennapos fényképezés. Emellett kiemeli a perspektívaérzetet, amelyet csak egy nagylátószögű objektívvel lehet elérni. Ugyanaz a szűrőátmérő, kezelhetőség és nagyjából ugyanaz a méret és súly, mint a 2024 februárjában bejelentett „FE 24-50mm F2.8 G” esetében, amely könnyen használható kézből tartott felvételek készítésekor vagy gimballal kombinálva. Az FE 16-25mm F2.8 G kibővíti a fotográfiai és videós tartalomgyártási lehetőségeket az alkotók számára a legkülönbözőbb jelenetekben, például asztrofotózás, tájképek, építészet, portrék, általános pillanatképek és szelfik készítése során.

Az FE 16-25mm F2.8 G legfontosabb jellemzői

 • Kompakt és könnyű kialakítás a legújabb optikai és mechanikai megoldásokkal.
 • A szűrő átmérője φ67 mm, maximális átmérője 74,8 mm, hossza 91,4 mm, súlya kb. 409 g.
 • Három ED (extra alacsony szórású) üveg és négy aszférikus lencse, köztük egy ED aszférikus lencse hatékony elrendezésével csökkenthetők a különböző aberrációk, például a kromatikus aberráció, és nagy felbontású teljesítmény érhető el a képernyő közepétől a sarokig.
 • A 11 lamellás körkörös rekesz és a szférikus aberráció optimalizálása biztosítja a Sony G objektívek védjegyének számító gyönyörű bokeh-t.
 • Nagy közeli felvételkészítési képesség 0,18 m-es minimális felvételi távolsággal és 0,20x-os maximális nagyítással .
 • Két lineáris motorral felszerelve nagy sebességű, nagy pontosságú, nagy követési pontosságú és csendes fókuszálást tesz lehetővé még a gyorsan mozgó témák esetén is. Támogatja továbbá a nagy sebességű sorozatfelvételt AF/AE követéssel, akár körülbelül 120 képkocka/másodperc sebességgel az α9 III full-frame tükör nélküli fényképezőgéphez. Zökkenőmentes követés még a precíz fókuszálást igénylő 4K120p/FHD240p nagy képkockasebességű videók készítésekor is.
 • A lineáris válasz MF alkalmazása a kézi fókuszálás során lehetővé teszi a sima és kiváló minőségű képkifejezést.
 • A fókuszlégzés csökkentése lehetővé teszi a kiváló minőségű filmkészítést.
 • Kompatibilis az α sorozatú fényképezőgépek képstabilizáló „Active Mode” támogatással a nagyfokú képstabilizáló hatás elérése érdekében.
 • Nagyfokú kezelhetőség, beleértve a fókusztartás gombot, a rekeszgyűrűt, a rekeszkattintás ON/OFF kapcsolót és a fókuszmód kapcsolót.
 • Por- és nedvességállónak tervezték , fluor bevonattal, amely megakadályozza a szennyeződések megtapadását a lencse elülső felületén.

Árazás és elérhetőség
Az új FE 16-25mm F2.8 G objektív májustól kapható, körülbelül 1250 fontért, Európa-szerte a Sony számos hivatalos kereskedőjénél.