A Viltrox is Nikonra ugrik, jön az AF 16 mm f/1,8 Z

0

Nagyobb csinnadratta nélkül jelent meg a Viltrox kínálatában a korábban csak Sony E bajonettre elérhető AF 16 mm f/1,8 ultranagy látószögű autofókuszos objektív Nikon Z bajonettes változata.
A full-frame gépeken 105 fokos látószöget kínáló, fix gyújtótávolságú objektív nem csupán az autofókusz lehetőségével tűnik izgalmasnak, de az igen komoly fényerejével is felhívja magára a figyelmet.

A 15 lencsetagból felépülő objektívben négy extra-alacsony szórású (ED) és három aszférikus tag is megtalálható, így a kromatikus aberráció csökkentésére és a képsarkok leképezésének javítására is komoly hangsúlyt fektettek a fejlesztés során. A tubuson fókusz- és rekeszgyűrű is megtalálható, utóbbi a szokásos 1/3 blendés beugrásokkal, vagy szabadon futóként is használható. Az objektív felső részére egy folyadékkristályos kijelző is került. Az LCD többek között a beállított tárgytávolságról, illetve a rekeszértékről nyújt tájékoztatást.
Az objektív oldalán két Fn gomb is helyet kapott, amelyek funkciója a gépvázról vezérelhető.

A belső terek, épületek, tájképek és asztrotájképek fotózására is jól használható Viltrox AF 16mm f/1,8 Z autofókuszos objektív 550-600 euró között vásárolható meg.

Viltrox AF 16 mm f/1,8 Z
Gyújtótávolság 16 mm
Lefedett képterület full-frame
Látószög 105,6°
Felépítés 15 lencsetag 12 csoportban
négy extra-alacsony szórású (ED) és három aszférikus taggal
Fókusz rendszer léptetőmotoros
Legszűkebb blende F22
Rekesz 9 lamellából
Közelpont 27 cm
Szűrőmenet 77 mm
Tömeg 550 gramm
Gyári kiegészítő napellenző