Kiváló fényerővel: Viltrox AF 16mm f/1,8 FE

0

A Viltrox új objektívet dobott piacra a Sony E bajonettes full-frame és APS-C szenzoros fényképezőgépekhez. A full-frame gépeken 105 fokos látószöget kínáló, fix gyújtótávolságú ultranagy látószögű objektív nem csupán az autofókusz lehetőségével tűnik izgalmasnak, de az igen komoly fényerejével is felhívja magára a figyelmet.

A 15 lencsetagból felépülő objektívben négy extra-alacsony szórású (ED) és három aszférikus tag is megtalálható, így a kromatikus aberráció csökkentésére és a képsarkok leképezésének javítására is komoly hangsúlyt fektettek a fejlesztés során. A tubuson fókusz- és rekeszgyűrű is megtalálható, utóbbi a szokásos 1/3 blendés beugrásokkal, vagy szabadon futóként is használható. Az objektív felső részére egy folyadékkristályos kijelző is került. Az LCD többek között a beállított tárgytávolságról, illetve a rekeszértékről nyújt tájékoztatást.
Az objektív oldalán két Fn gomb is helyet kapott, amelyek funkciója a gépvázról vezérelhető.

A belső terek, épületek, tájképek és asztrotájképek fotózására is jól használható Viltrox AF 16mm f/1,8 FE autofókuszos objektív 523 euróért vásárolható meg.

Viltrox AF 16 mm f/1,8 FE
Gyújtótávolság 16 mm
Lefedett képterület full-frame
Látószög 105,6°
Felépítés 15 lencsetag 12 csoportban
négy extra-alacsony szórású (ED) és három aszférikus taggal
Fókusz rendszer léptetőmotoros
Legszűkebb blende F22
Rekesz 9 lamellából
Közelpont 27 cm
Szűrőmenet 77 mm
Tömeg 550 gramm
Gyári kiegészítő napellenző