Frissült a Panasonic ultrazoomja, jön a Lumix FZ82D

0

A Panasonic jó ideje nem adott már ki kompakt fényképezőgépet, legutóbb 2019-ben jelentkezett az FZ1000 II „nagy szenzoros” és TZ95 utazózoom szegmensben.
Öt év alatt sokat változott a piac, főként a kompaktok szegmense zsugorodott. Ennek ellenére a japán gyártó úgy döntött, csinál egy kis vérfrissítést és a kis szenzoros ultrazoomját picit leporolja, napjaink elvárásainak jobban megfelelővé teszi és piacra dobja.

This slideshow requires JavaScript.

A Panasonic Lumix DC-FZ82D alapját a 2017-es DC-FZ82 adja, ehhez képest minimális változás történt csak a gépen, így ugyanaz a 18 Mpixeles felbontású, 1/2,3″ típusú CMOS szenzor dolgozik a képalkotáson, egy 20-1200mm ekv. gyújtótávolságú, f/2,8-5,9 fényerejű objektívvel karöltve.

Lecserélték viszont a micro-USB csatlakozót, amely immár USB Type-C, így közvetlenül az akkumulátor töltésére is használható. Emellett a kijelzők is frissültek: a hátsó 3″ képátlójú, fixen beépített LCD felbontása 1,84 millió képpontra hízott, az elektronikus kereső pedig 2,36 millió képpontos lett, nagyítása 0,46×-ról 0,74×-esre hízott, azaz közel kétszer akkora keresőképet kínál (ráadásul a váltott R-G-B képmegjelenítés helyett az OLED panel egyidőben használja az alapszíneket).

A 4k videók és RAW fotók mentésére is képes Panasonic Lumix FZ82D augusztustól lesz kapható (egy kicsit talán elkésett ezzel a Panasonic, egy májusi piacra dobással még az utazások előtt megjelenve idén is többet adhatott volna el belőle). Ára 480 euró lesz.
(Megjegyzés: a gépet az USÁ-ban FZ80D, Japánban FZ85D néven hozzák forgalomba).