Megérkezett: Panasonic Lumix DMC-FZ82

3

Megjelent a 2013-as DMC-FZ72 utódmodellje, az immár 18 Mpixeles felbontású DMC-FZ82.

Az új modell felbontásában igen, de objektívében nem változott, továbbra is a 20-1200 mm ekv. gyújtütávolságú, 60×-os zoomobjektívet kínál, f/2,8-5,9 fényerővel. Az automatikus, félautomata és kézi üzemmódok mellett témamódok, 4k photo mód és videófelvétel is elérhető.
Elviekben gyorsult az autofókusz, amely immár 240 fps sebességű és DFD (Depth from Defocus) elvű.

Szebb képet kapunk a hátsó LCD-n és az elektronikus keresőn is, a hátsó LCD 460 ezer képpont helyett 1,04 millió képpontos (és érintésérzékeny), az elektronikus kereső felbontása pedig 202 ezer képpontról 1,16 millió képpontra nőtt.

A videófelvétel is fejlődött, a korábbi max. Full HD helyett most már akár Ultra HD felbontású videók is rögzíthetők, de HD felbontásban már 120 kép/mp is elérhető. A kényelmes használatot beépített Wi-Fi adapter segíti, amely a képek áttöltését és távoli vezérlést is lehetővé tesz.


A Panasonic Lumix DMC-FZ82 399 euróért kerül a boltok polcaira.

Sajtóközlemény:


A Panasonic bemutatja az új LUMIX FZ82-t: tökéletes készülék a természet szerelmeseinek, csodálatos pillanatok megörökítésére

LUMIX FZ82 ultraszéles látószögű kamera dinamikus fókusszal, 4K Video és 4K PHOTO funkciókkal

Wiesbaden, 2017. január 4. – A Panasonic a mai napon mutatta be legújabb, a népszerű FZ családhoz tartozó fényképezőgépét, a LUMIX FZ82-t, amely erős optikai zoommal rendelkezik, és a felhasználó számára széles kontrollt biztosít, beleértve ebbe a manuális beállítási lehetőségeket is mind fénykép-, mind pedig videófelvételekhez. A LUMIX FZ82-t a kivételesen sokoldalú LUMIX DC VARIO 20 mm ultraszéles látószögű, 60x optikai zoommal (35 mm ekvivalens: 20-1.200 mm) rendelkező objektívet kapta, amely ideális dinamikus tájképek rögzítésére, valamint távoli állatok és madarak fényképezésére.

Az újonnan beépített 18,1 megapixeles nagy érzékenységű MOS szenzor és a fejlett Venus Engine képfeldolgozó nagy sebességű reagálást és kiváló minőségű képek készítését teszik lehetővé, még magas érzékenységgel készült felvételeknél is.

A még gyorsabb reagálás és a könnyebb hordozhatóság érdekében a LUMIX FZ82 gyors, precíziós autofókusz (AF) funkcióval rendelkezik, amelyet DFD (Depth From Defocus) élesítő technológia egészít ki1, így még kevesebb időre van szükség a fókusz beállításához. Ez a technológia két, különböző élességi szinttel rendelkező kép 240fps sebességgel történő értékelésével kiszámítja a tárgy távolságát. Ennek eredményeképpen a LUMIX FZ82 nagy sebességgel, 0,09 másodperc 2 alatt képes az autofókusz beállítására. A fókusztávolság növekedésével a sebesség és a pontosság tovább javul.

A LUMIX FZ82 nagy sebességű 10 fps (AFS) / 6 fps (AFC) sorozatfelvételre is képes, amellyel éles fotókat készíthet gyorsan mozgó tárgyakról. Az érintőképernyős rendszernek köszönhetően gyorsan ráfókuszálhatunk a témára, és a képernyő megérintésével lencsevégre kaphatja a hirtelen múló pillanatokat.

A LUMIX FZ82 tiszta, nagy felbontású QFHD videóképet rögzít 3840×2160 méretben, 4K formátumban. Az erős 60x optikai zoom és a POWER O.I.S. (optikai képstabilizátor) Active Mode funkcióban videófelvételek esetében is megakadályozza az életlen részek keletkezését. A 4K technológiának köszönhetően élvezheti a 4K PHOTO felvételeket és a különböző járulékos funkciókat is, mint például az új fókuszhalmozás (Focus Stacking), utófókusz (Post Focus), fénykompozíció (Light Composition) és 4K Live Cropping. A nagyobb kreatív szabadság érdekében a Creative Control és Creative Panorama opciók is alkalmazhatók.

A LUMIX FZ82 1.040K képpontos hátsó érintőképernyővel és 0,5 mm-es, 1.170K képpontos EVF (Electronic View Finder) elektronikus keresővel rendelkezik, amelyek éles képek készítését teszik lehetővé. A LUMIX GF9 Wi-Fi csatlakozási képességgel rendelkezik, hogy rugalmasabb fotózási élményt és azonnali, könnyű képmegosztást biztosítson. A kimagasló tartozékokkal rendelkező és több különböző opcionális kiegészítővel kompatibilis LUMIX FZ82 jóval több, mint egy szokványos fényképezőgép, mivel magas minőségű fényképek és rendkívüli 4K videók készítésének élményét is nyújtja.

Csökkentse a távolságot az erős 60x optikai zoom objektívvel
A LUMIX FZ82, a kivételesen sokoldalú LUMIX DC VARIO 20 mm ultraszéles látószögű, 60x optikai zoommal (35 mm ekvivalens: 20-1.200 mm) rendelkező objektívvel felszerelve, ideális választás dinamikus tájképek rögzítésére, valamint távoli állatok és madarak fényképezésére vagy videón történő rögzítésére. A 20 mm-es ultraszéles látószögű objektív hozzávetőlegesen 140 százalékkal szélesebb látószöget rögzít a 24 mm-es látószöghöz viszonyítva. A POWER O.I.S. (optikai képstabilizátor) Active Mode funkcióban hatékonyan kompenzálja a kézremegést mind fotó-, mind videófelvételek készítésekor.

A LUMIX FZ82 intelligens zoom funkciója a nagyítási arányt akár 120-szorosra is képes növelni, miközben megőrzi a kiváló képminőséget. Emellett a nagyítási arány tovább javítható az intelligens zoom és a külön forgalmazott DMW-LT55 telekonverziós objektív kombinációjával, amellyel akár a Hold felszíni krátereiről is éles képet lehet készíteni.

Rögzítsen kihagyhatatlan pillanatokat nagysebességű reagálással, a 4K PHOTO és 4K Video funkciókkal
A 18,1 megapixeles nagy érzékenységű MOS képérzékelő újonnan került a LUMIX FZ82-be. A nagy teljesítményű képfeldolgozó LSI a Venus Engine-nel kombinálva még magasabb szintre emeli a válasz sebességét, az érzékenységet és a képminőséget. A nagy sebességű digitális jelkimeneti technológiának köszönhetően az FZ82 mechanikus zárral képes 10 fps (AFS) / 6 fps (AFC) felvételi sebességre, 18,1 megapixeles felbontás mellett.

A 4K technológiának köszönhetően a LUMIX FZ82-vel 30 fps sebességgel kaphatja lencsevégre a hirtelen múló pillanatokat, a 4K sorozatfelvétel képkockáiból pedig kiragadhatja a legjobbat, és fényképként mentheti el. Ezen felül több 4K PHOTO formátumban készített fénykép is elmenthető egyszerre. Maximum 150 képkocka menthető el öt másodpercen belül a kijelölt paramétereknek megfelelően.

A beépített utófókusz funkcióval minden egyes képkockához külön kiválasztható a fókuszterület a fényképezést követően is. Ez különösen makrofényképezés esetén bizonyulhat hasznosnak, amikor igen pontos fókuszálásra van szükség, vagy amikor a fókuszban lévő témát kívánjuk később változtatni. A funkció kifejlesztése a nagysebességű és nagy precizitású DFD (Depth From Defocus) autofókusz technológia és a 4K technológia kombinációjának eredménye. Mind az utófókusz, mind a fókuszhalmozási funkció gyorsan beállítható a kamera tetején található gomb segítségével.

A LUMIX FZ82 hihetetlenül tiszta, nagy felbontású QFHD 4K videóképet rögzít 3840×2160 méretben, valamint full-HD 1920×1080 felbontású képet AVCHD Progressive vagy MP4 (MPEG-4 / H.264) formátumban, praktikus AF-funkcióval.

A LUMIX FZ82 Live Cropping funkciója lehetővé teszi, hogy a videókép svenkelés és zoomolás közben is stabil maradjon. A digitális működés következtében svenkelés és zoomolás közben az átmenet egyenletes, mivel az objektív nem végez fizikai mozgást.

Különböző videórögzítési lehetőségek is a felhasználók rendelkezésre állnak, mint például a High Speed Video, a Time Lapse és a Stop Motion animáció. A High Speed Video funkcióval gyorsan mozgó tárgyakat rögzíthetünk.

Készítsen lenyűgöző képeket és videókat, még erős napfényben is
A statikus 3 inch (7,6 cm) képátlójú, 1.040K képpontos érintőképernyő majdnem száz százalékban mutatja a képet. A vezérlést úgy alakították ki, hogy érintésre lehet vele fókuszálni vagy akár exponálni is.

A LUMIX FZ82 5 mm-es LVF (Live View Finder) elektronikus keresővel rendelkezik, amely 1.170K képpontos, 2,59x / 0,46x (35 mm ekvivalens: 4:3) felbontást végez, és a teljes látómezőt mutatja. A magas 60 fps sebességnek köszönhetően az időbeli elmaradás minimális, így a kamera alkalmas gyorsan mozgó tárgyak rögzítésére erős napfényben.

A LUMIX FZ82 teljes mértékben vezérelhető manuálisan is, ami kreatívabb fényképezést tesz lehetővé. A fényképezőgép markolatát megújították, hogy stabilabban lehessen tartani hosszabb fotózás esetén is.

Egyéb funkciók

  • Gazdag lehetőségek a további bővíthetőség érdekében
    A még nagyobb kreatív szabadság biztosítása érdekében a LUMIX FZ82 kimagasló tartozékokkal rendelkezik és kompatibilis több különböző opcionális kiegészítővel:
    o Telekonverziós objektív (1.7x): DMW-LT55
    o Teleobjektív: DMW-LC55
    o Konverziós objektívadapter: DMW-LA8
    o MC védő: DMW-LMCH55
    o ND szűrő: DMW-LNDH55
    o PL szűrő: DMW-LPL55
    o Külső vaku: DMW-FL200L (GN20) / DMW-FL360L (GN36) / DMW-FL580L (GN58)
    o Akkumulátor: DMW-BMB9
    o Hordtáska: DMW-BAG2, DMW-CG2, DMW-CZ18
  • Egyszerű vezeték nélküli Wi-Fi® csatlakoztatási lehetőség okostelefonra
    A LUMIX FZ82 Wi-Fi csatlakozási képességgel rendelkezik (IEEE 802.11 b/g/n), hogy lehetővé tegye a rugalmasabb fotózási élményt és az azonnali képmegosztást. Miután csatlakoztatta a kamerát és installálta a Panasonic Image App for iOS / Android applikációt az okostelefonján vagy tabletjén, távirányítással is fényképezhet, böngészhet és megoszthat képeket. Mindemellett a felhasználók azonnal feltölthetik képeket a különböző közösségi oldalakra.
  • AC/USB töltés
    A fényképezőgép akkumulátora feltölthető hálózati adapter vagy USB csatlakozás segítségével, a felhasználó választásának megfelelően.

1 A DFD technológiás Contrast AF funkció csak Panasonic Micro Four Thirds objektívvel működik.
2 AFS módban a H-FS14140 objektív széles végén (CIPA-szabvány).