Hamarosan boltokba kerül a Panasonic Lumix DMC-GX800/DMC-GF9

0

Frissült a kis méretű, utazó MILC-ek szériája is, s megjelent a DMC-GX800-as modell, amely egyes régiókban DMC-GF9-ként, illetve DMC-GX850-ként (USA) kerül forgalomba.
Az új gép 16 Mpixeles, aluláteresztő szűrő nélküli szenzort kapott, hátsó LCD-je a könnyebb szelfizés érdekében 180 fokban felhajtható.
Nem maradt ki ebből a gépből sem a 4k Photo mód, amely utólagos fókusz választást, fókusz összevonást (focus stacking) és fénykompozíciót is kínál. A manuális és félmanuális üzemmódok mellett intelligens automata és témamódok is rendelkezésre állnak, így a fotózással kevésbé elmélyedt felhasználók is a legideálisabb beállítások mellett használhatják a gépet.

Sorozat módban 5,8 kép/mp érhető el, de folyamatos élességállítás mellett is fotózhatunk 5 kép/mp sebességgel. Videókat akár Ultra HD felbontásban is rögzíthetünk, beépített Wi-Fi vezérlőjének köszönhetően pedig a távoli kioldás és távoli vezérlés is megvalósítható.

A Panasonic Lumix DMC-GX800 váz és a Lumix G Vario 12-32mm F3,5-5,6 Asph. OIS objektív együtt 550 euróért lesz megvásárolható februártól.

Sajtóközlemény:


A Panasonic bemutatja a LUMIX GX800-at: karcsú és stílusos kamera fejlett szelfi- és panorámafotó-készítő technológiával

Digitális, fix objektíves, tükör nélküli (DSLM) kamera 4K PHOTO és 4K Video funkciókkal

Wiesbaden, 2017. január 4. – A Panasonic a mai napon mutatja be legújabb, szelfi-készítők számára kifejlesztett nagyteljesítményű kompakt, tükör nélküli kameráját, a LUMIX GX800-at. A kamera rendkívüli képminőséget biztosít azoknak, akik gyönyörű tájakat és kihagyhatatlan pillanatokat kívánnak megörökíteni. A LUMIX GX800 legújabb fejlesztésű technológiájának része a felnyitható hátsó képernyő és kihagyhatatlan lehetőségek sokasága, mint például a karcsú és stílusos kamerába beépített 4K fotó és videó funkciók.

A 3 inches (7,6 cm) képátlójú, 1040K-s érintőképernyő 180 fokos szögben kifordítható, ilyenkor a kamera automatikusan Self Shot üzemmódra vált. Self Shot üzemmódban a LUMIX GX800 változatos funkciókat kínál szelfik készítéséhez, beleértve az újonnan beépített 4K Selfie funkciót is. A szépítő funkciók lehetővé teszik vonzóbb fényképek készítését és a kamerán belül történő esztétikai vagy sminkjavítást a fénykép elkészítése után a Beauty Retouch funkcióval . Ugyanakkor az új Background Control funkció használatával tetszés szerint élesítheti vagy tompíthatja a hátteret. Self Shot üzemmódban panorámafotók is készíthetők.

A 16,0 megapixeles aluláteresztő szűrő nélküli digitális Live MOS képérzékelő és az új Venus Engine processzor kombinációja élénk, nagy felbontású és elképesztő részletességű, élethű, kontrasztos, és fantasztikus színvisszaadással rendelkező képek rögzítését teszi lehetővé, miközben az érzékenység akár ISO 25.600 értékig is emelhető.

A LUMIX GX800 tiszta, nagy felbontású QFHD 4K videókat rögzít 3840×2160 méretben, MP4 formátumban, 30p vagy 24p beállítással. A 4K technológia kiaknázásával a felhasználók 4K fotókat is készíthetnek, miközben kihasználják az ehhez kapcsolódó funkciókat is, mint például a fókuszhalmozás (Focus Stacking), utófókusz (Post Focus) és fénykompozíció (Light Composition).

A még nagyobb kreatív szabadság biztosítása érdekében a kamera tartalmazza a Creative Control, Creative Panorama és Photo Style funkciókat is; a Photo Style L.Monochrome módban is működtethető. Az iA (Intelligent Auto) és a Scene Guide funkciók megkönnyítik a LUMIX GX800 használatát azok számára is, akik még nem használtak cserélhető objektíves digitális fényképezőgépet. A kamera Wi-Fi® csatlakozási képességgel rendelkezik, hogy rugalmasabb fotózási élményt és azonnali, könnyű képmegosztást biztosítson.

Az ezüst, fekete, narancs és rózsaszín változatban kapható LUMIX GX800 hagyományosan elegáns, stílusos külsejű kamera.

Készítsen bámulatos szelfiket az új 4K és panoráma szelfi funkciókkal
Az új LUMIX GX800-at úgy tervezték és fejlesztették, hogy a használatával még élvezetesebb legyen a szelfikészítés. A 4K technológia kiaknázásával a kamera képes megörökíteni azt a pillanatot, amikor egy csoport minden tagja mosolyog, de ugyanúgy képes a legjobb pillanat megörökítésére mozgó háttérrel is, például amikor a háttérben egy vonat halad el.

A LUMIX GX800 gazdag és változatos szépítő funkciói lehetővé teszik, hogy vonzóbb arcképeket készítsen a Soft Skin, Defocus és Slimming utómunkálati effektek segítségével. A Beauty Retouch funkció lehetővé teszi a kamerán belül történő esztétikai vagy sminkjavítást a fénykép elkészítése után. Ugyanakkor az új Background Control funkció használatával tetszés szerint élesítheti vagy tompíthatja a háttérkontúrt utazás közben vagy egy jelentős esemény megörökítésekor. Szelfik panorámafotók részeként is készíthetők; ez a funkció ideális csoportszelfik készítésekor, vagy olyan szelfik esetében, amelyek dinamikus, látványos háttér előtt készülnek.

A kamera automatikusan Self Shot üzemmódra vált a képernyő kifordításakor, és az automatikus szelfikészítés lehetővé teszi, hogy a felhasználók kezüket természetes pózban tartsák, és így a testtartásuk oldottabb és kifejezőbb legyen. A LUMIX GX800 Face Shutter és Buddy Shutter funkciói exponáláshoz is használhatók. Ezek a funkciók olyankor lépnek működésbe, amikor az arcot időnként eltakarja egy integető kéz, vagy amikor két arc közel kerül egymáshoz egy képkockán.

Rögzítsen kihagyhatatlan pillanatokat a legújabb 4K technológiával és elképesztő teljesítménnyel
A LUMIX GX800 tiszta, nagy felbontású 4K videóképet rögzít, de nagy teljesítménye mellett is energiatakarékos és kompakt kivitelezésű kamera.

A 4K PHOTO funkció segítségével 30 fps sebességgel kaphatja lencsevégre a hirtelen múló pillanatokat – a 4K sorozatfelvétel képkockáiból pedig kiragadhatja a legjobbat, és fényképként mentheti el. A 4K fotózás során három mód választható az adott helyzetnek megfelelően: a 4K Burst Shooting, 4K Burst (Start/Stop) és 4K Pre-burst. Mindhárom 4K fotó funkció lehetővé teszi a 8-megapixelnek megfelelő, nagyfelbontású fényképek elmentését, amely elegendő az A3-as méretű nyomtatáshoz. Maximum 150 képkocka menthető el öt másodpercen belül, a kijelölt paramétereknek megfelelően.

A LUMIX GX800 beépített utófókusz funkciójának segítségével módosítható a fókuszterület a fényképezést követően is. Ez különösen makrofényképezés esetén bizonyulhat hasznosnak, ahol igen pontos fókuszálásra van szükség, vagy amikor a fókuszált tárgy változtatásával kíván a felhasználó alakítani a képen. A funkció kifejlesztése a nagysebességű és nagy precizitású DFD (Depth From Defocus) autofókusz technológia és a 4K technológia kombinációjának eredménye.

Valósághű részletek és lenyűgöző színvisszaadás
A LUMIX GX800 élénk, valósághű, magas minőségű, nagy felbontású, erős kontrasztú és lenyűgöző színvisszaadású képek rögzítését teszi lehetővé. Az aluláteresztő szűrő kihagyásával a fényképezőgép felbontásküszöbe javult. A színárnyalat, színtelítettség és fényerő szétválasztásával és külön finomhangolásával a Venus Engine kiválóan adja vissza az olyan témák élénk, erős színeit, mint például a tiszta égbolt. A Digital Live MOS Sensor és a Venus Engine kombinációja tiszta képalkotást eredményez, minimális zajjal, még gyenge megvilágítás mellett is.

A DFD (Depth From Defocus) technológiával rendelkező Contrast AF funkció gyors és precíz fókuszálást tesz lehetővé a kamera és az objektív között történő, legfeljebb 240 fps4 sebességű digitális jeltovábbítás révén ; ennek eredményeképpen rendkívül rövid, hozzávetőlegesen 0,07 másodperces5 fókuszálási idő érhető el .

További izgalmas funkciók

  • iA+ (Intelligent Auto) üzemmód fotózáshoz és videófelvételekhez
    Kezdők számára az iA (Intelligent Auto) üzemmód gyönyörű felvételek készítését teszi lehetővé különböző fotózást segítő funkciókkal, beleértve az AF Tracking, Intelligent Scene Selector, Face Recognition, Intelligent ISO Control és Food Recognition funkciókat.
  • Scene Guide
    A Scene Guide 21 mintaképet tartalmaz, amelyeket profi fotósok készítettek. Ezek közül kiválaszthatja a fényképhelyzetnek leginkább megfelelőt, és a funkció automatikusan beállítja az optimális paramétereket a kép rögzítéséhez.
  • Creative Control
    A LUMIX GX800 változatos, professzionális funkciói szórakoztatóvá teszik a digitális fényképezést. A népszerű Creative Control üzemmód összesen 22 szűrőbeállítást tartalmaz.
  • Time Lapse felvételek
    A fényképezőgép automatikusan elkezdi a time lapse fotók rögzítését, amint Ön beállította a kezdési időpontot, az intervallumot és a rögzítendő képek számának értékeit.
  • Snap Movie
    Ezzel a funkcióval mozgó képek sorozatából álló, kijelölt időtartamú (2/4/6/8 mp) rövid videófelvételeket készíthet. A funkció a fókuszhalmozás és a halványítás (fade effect: color in/out, black in/out, white in/out) alfunkciókat tartalmazza.


1 Firmware frissítés szükséges. A firmware 2017 első felében fog megjelenni.
2 A felvétel leáll, amikor a folyamatos felvételi idő meghaladja az 5 percet [MP4] [4K] formátumban.
3 Firmware frissítés szükséges. A firmware 2017 első felében fog megjelenni.
4 A DFD technológiás Contrast AF funkció csak Panasonic Micro Four Thirds lencsével működik.
5 AFS módban a H-FS14140 objektív széles végén (CIPA-szabvány).
6 Néhány Scene-módban nem lehet videófelvételt készíteni.