Új LUT-ok a Nikontól a RED támogatásával

0

A Nikon az N-Log funkció kiterjesztéséhez új Look-Up táblákat készített, amelyeket a RED-del karöltve fejlesztett.
A négy kreatív és egy technikai LUT ingyen letölthetők a Nikon Letöltőközpontjából.
A LUT-ok az alábbi vázakkal használhatók:

  • Nikon D780
  • Nikon Zc
  • Nikon Z6
  • Nikon Z6 II
  • Nikon Z6 III
  • Nikon Z7
  • Nikon Z7 II
  • Nikon Z8
  • Nikon Z9

Sajtóközlemény:

A NIKON A RED FELÜGYELETÉVEL ÚJ LUTOKAT TESZ KÖZZÉ AZ N-LOG FUNKCIÓHOZ

Amszterdam, Hollandia, 2024. szeptember 12.: A Nikon örömmel jelenti be négy kreatív és egy technikai Look-Up Table (LUT) kiadását, amelyeket a RED-del fejlesztett.

Ezek a LUT-ok ingyenesen elérhetők és felhasználhatók a Nikon tükör nélküli fényképezőinek N-Log funkciójával rögzített videók színkorrekciójához.1 Ráadásul betölthetők külső monitorokon is, így egy szinte végleges előnézet is megtekinthető a felvétel készítése közben.

Az innovatív funkciók széles választékával büszkélkedő Achromic LUT alacsony kontrasztú monokróm hatást ad a felvételnek a textúrák részleteinek visszaadása mellett – ezáltal lágy, kifinomult megjelenést és klasszikus érzetet teremt. Emellett a Film Bias LUT meleg, filmszerű hatást biztosít a N-Log felvételnek, kiegyensúlyozott színekkel és természetes bőrtónussal. A létrejött lágy kontraszt finom éleket eredményez a felvételen.

Eközben az Film Bias Bleach Bypass LUT nagy kontrasztú, kevésbé telt megjelenést hoz létre, amelyet a fakítót mellőző/redukáló filmfeldolgozási technika ihletett – és nyers, megfakult érzetet ad a felvételnek. Végül a Film Bias Offset LUT a színkorrekció és a kontrasztmódosítás egyedi kombinációjának alkalmazásával filmhez hasonló melegséggel és lágysággal emeli új szintre a létrejött tartalmat.

A kreatív LUT-okat a Nikon leányvállalata, a RED Digital Cinema, Inc. szigorú ellenőrzése mellett fejlesztették, amely a professzionális digitális filmes kamerák gyártásában elért kiváló teljesítményéről híres. A sorozatban az ACHROMIC, a FILM BIAS, a FILM BIAS BLEACH BYPASS és a FILM BIAS OFFSET típusok kaptak helyet. Ezek a LUT-ok lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a RED színekkel kapcsolatos szakértelmét alkalmazzák a Nikon tükör nélküli fényképezőgépeivel rögzített videókon, ezáltal a RED mozifilmes kameráival felvett videókhoz hasonló megjelenés érhető el az N-Log felvételekkel.

A Letöltőközpontot itt találja: https://downloadcenter.nikonimglib.com/hu/index.html

A Nikon folyamatosan javítja a funkcióit, hogy a felhasználók számára egyre gazdagabb képalkotási élményt nyújthasson. További információ: http://www.nikon.hu/