Canon PowerShot S110

0

A Canon bejelentett legújabb zsebbevaló fényképezőgépét a PowerShot S110-et, mely az egy évvel ezelőtti PowerShot S100 utódja. Az új modell sok téren megegyezik az előddel, ilyen a 1/1,7″-os CMOS szenzor is, mely ismét 12 megapixeles felbontású. Hasonló a 5x-ös optikai zoomátfogást (24-120mm ekv.) nyújtó objektív. Az optika nagylátószögnél adott fényereje (1:2,0) ezúttal is kiemelkedő.

Akadnak persze újdonságok a legfrissebb típusban, mint például a javított autofókusz teljesítmény és a kisebb zárkésleltetési idő. A hátsó kijelző maradt ugyan 3″-os, de ezúttal érintésérzékeny kivitelben kapjuk.

A PowerShot S110-et az okostelefonokkal való kapcsolatra is felkészítették. Beépített Wi-Fi-t kapott, a fotókhoz pedig geotag adatokat rendelhetünk a nálunk lévő mobil eszköz GPS-e alapján. A fényképezőgéphez egy saját szoftver is jár (Canon CameraWindow, mely képeink és videóink mobil eszközökre való áttöltését és azonnali megosztását teszi lehetővé.

A készülék 450 dollár körüli áron lesz kapható.

A Canon PowerShot S110 főbb tulajdonságai:

  • 12,1 megapixeles CMOS szenzor
  • 5x optikai zoom (24-120mm)
  • F2,0 fényerő nagylátószögnél
  • Javított AF teljesítmény
  • Kisebb zárkésleltetési idő
  • 3″-os érintésérzékeny LCD
  • Beépített Wi-Fi
  • GPS info okostelefonról
  • Canon CameraWindow szoftver a képek mobil eszközre való áttöltéséhez

Sajtóközlemény:

Kapcsolódjon a Canon új PowerShot S110 és SELPHY CP900 gépei-vel

Budapest, 2012. szeptember 17. Két új, egymáshoz kapcsolódó terméket jelentett ma be a Canon – a PowerShot S110 fényképezőgépet és a SELPHY CP900 fotó-nyomtatót. A PowerShot S110 a legújabb családtag a Canon ünnepelt PowerShot S sorozatában, amely arról vált híressé, hogy újradefiniálta a piacot nagyteljesítményű, mégis zsebben hordható, kiváló fényképezőgépeivel. A fényképezés szerelmeseinek a felvételek elkészítésével kapcsolatban teljes szabadságot adó, kiemelkedő képmi-nőséget kínáló PowerShot S110 egy kisméretű, mégis nagy teljesítményű, Wi-Fi-vel is rendelkező fényképezőgép, amelynek használói azonnal megoszthatják fényképei-ket az Interneten, vagy más vezeték nélküli készülékekkel. Az új, kapacitív érintőkép-ernyővel roppant egyszerű a tárgyra fókuszálni, álló- és Full HD mozgóképeknél egy-aránt; a mobiltelefonos GPS-funkció használatával az okostelefonok GPS-szolgáltatását igénybe véve el lehet menteni a helyet a felvételhez.

Sosem volt még ilyen könnyű fotólabor minőségű képeket nyomtatni, mint az új SELPHY CP900-zal. Ezzel a hordozható nyomtatóval bárki képes vezeték nélkül ki-nyomtatni fényképeit a különféle készülékekről, például digitális fényképezőgépekről, okostelefonokról, tábla- és számítógépekről. A kompakt és elegáns kialakítású SELPHY CP900-zal problémamentesen kinyomtathatók a kedvenc képek, nemcsak otthon, hanem akár az ismerősök vagy rokonok látogatása közben is.

PowerShot S110: zsebrevágható, mégis nagy teljesítményű, a kapcsolatorientált fényképészek számára
A PowerShot S110 továbbfejlesztett HS rendszert kapott, amelybe egy új, 12,1 me-gapixeles, nagy érzékenységű Canon CMOS érzékelő és DIGIC 5 processzor került, hogy különböző megvilágításnál, akár 12800-as ISO-érzékenységgel, a kategóriában kiemelkedő minőségűnek számító képek készülhessenek. A HS rendszer képes meg-ragadni az alacsony megvilágítású, például szürkületi kompozíciók valódi hangulatát, úgy, hogy a képek élethűen és minimális elmosódottsággal őrzik a színeket és a részleteket is.

A témák széles körének megragadásához kiváló rugalmasságot kínáló PowerShot S110 ultraszéles, 5,0-szörös optikai zoomos Canon objektívje éles képeket rajzol ala-csony megvilágításban is a széles, akár f/2,0-ás rekesznek köszönhetően. A 24 mil-liméteres, ultraszéles látószög kiváló a lenyűgöző tájképek vagy az ismerősöket áb-rázoló csoportképek készítéséhez, az 5x zoom pedig segít a téma kényelmes meg-közelítésében, és bőséges kompressziót biztosít a gyönyörű portréfotózáshoz. Ha szükséges, a 10x ZoomPlus funkcióval kiterjeszthető a zoomolás határa az objektív maximális fókusztávolságán túlra, a hagyományos, digitális zoomoknál élesebb képet eredményezve, több látható részlettel.

A fényképezés közbeni elmosódások és bemozdulások ellensúlyozásáról a Canon igen hatékony Intelligens IS (Image Stabilizer, képstabilizátor) technológiája gondos-kodik, amely mind álló-, mind mozgóképek felvétele közben csökkenti a gép rázkódá-sát. Az Intelligens IS automatikusan azonosítja a témát és hétféle módon képes al-kalmazni az optikai képstabilizátort az optimális kompenzáció érdekében, hogy a fel-vétel sima és az állóképek élesek maradjanak, akkor is, ha teljesen kizoomolva, vagy alacsonyabb zársebességgel fényképezünk.

Kapcsolatban mindenütt
A PowerShot S110 kényelmes Wi-Fi szolgáltatásával roppant egyszerű csatlakozni és képeket megosztani a különféle készülékekkel, például okostelefonokkal, tábla- és számítógépekkel1. A fényképek és videók azonnal megoszthatók a kü-lönféle közösségi oldalakon, mint a Facebook vagy a YouTube, csupán egy okostelefon/táblagép adatkapcsolatára és az ingyenes Canon CameraWindow alkal-mazásra van szükség. A kedvenc képek a kameráról is feltölthetők egy internetes elérési ponthoz csatlakozva, vagy a PictBridge via Wireless LAN funkcióval közvetle-nül kinyomtathatók a kompatibilis nyomtatókon, amilyen például az új SELPHY CP900.

Lehetőség van a felvételek helyének és idejének gondos naplózására is a PowerShot S110- zel, egy GPS-sel rendelkező okostelefon/táblagép és a CameraWindow alkalmazás használatával. Felvétel közben a speciális okostelefon-alkalmazás és a telefon GPS-funkciójának segítségével rögzíthetők a hely koordiná-tái. A nap végén pedig a fényképezőgép Wi-Fi-n keresztül szinkronizálni tudja a me-móriakártyára rögzített képeket az okostelefonon rögzített helykoordinátákkal, és a hely adatai is hozzáíródnak az egyes felvételekhez.

Kreativitás és intuitív kialakítás
Ultrakompakt kivitele ellenére a PowerShot S sorozat híres arról, hogy széleskörű kézi beállításra ad módot, ugyanakkor rugalmasságot és gyors hozzáférést biztosít számos hasznos beállításhoz. Az objektív vezérlőgyűrűje gyorsan beállítható a külön-féle felvételkészítési paraméterek – rekesz, zársebesség vagy zoom – kézi szabályo-zására. Egy új, nagyméretű, 7,5 cm-es (3.0”) PureColor II G kapacitív érintőképernyő egészíti ki az analóg vezérlőeszközöket és kínál kiegészítő funkcionalitást, például érintéses autofókuszt a fókuszterület gyors beállításához, illetve a képek kétujjas zoomolását lejátszás közben.

A PowerShot S110 minden szükséges eszközt biztosít a gyönyörű pillanatfelvételek és a speciális, kreatív fényképek elkészítéséhez. Az igazán kényelmes használathoz a Smart Auto funkció képes automatikusan felismerni akár 58-féle kompozíciót és módosítani azoknak megfelelően a beállításokat; az arcfelismerés pedig segít az is-merős arcokra fókuszálni az egyes felvételek készítésekor. A még képzettebb fel-használók számára a PowerShot S110 teljes kézi vezérlést biztosít, egy háromfoko-zatú ND-szűrőt, valamint a RAW fájlok rögzítésének lehetőségét a rugalmas utófeldolgozási lehetőségek érdekében.

24 kép/mp sebességgel képes rögzíteni a PowerShot S110 Full HD (1080p) felbontá-sú videókat, sztereo hanggal, a külön videofelvétel gomb megnyomásával. Videofel-vétel készítésekor nagyobb részletességgel és tisztasággal rögzíthetők az egyes ké-pek a Nagy részletességű videofeldolgozás funkcióval, amely a teljes érzékelőt hasz-nálja a videók rögzítéséhez, hogy a fényképezőgép nagyobb pontossággal tudja ele-mezni és rögzíteni a képeket. A HDMI-kapcsolaton keresztül a Full HD felbontású videók és állóképek a HDTV-ken is élvezhetők.

SELPHY CP900: Egyszerű fotónyomtatás vezeték nélkül
A beépített Wi-Fi támogatással rendelkező SELPHY CP900 remek megoldást kínál a hordozható készülékeken található képek számítógép és vezeték nélküli kinyomtatá-sára. Az okostelefon- és táblagép-felhasználók azonnal fotólabor minőségű nyomato-kat készíthetnek fényképeikről az ingyenes Canon Easy-PhotoPrint alkalmazásával , a PictBridge via Wireless LAN szabvánnyal kompatibilis, Wi-Fi-s, digitális fényképe-zőgépekről – mint például a PowerShot S110 – pedig közvetlenül a megjelenítő kép-ernyőről lehet nyomtatni. Számos más készülékről – például számítógépekről, kom-patibilis memóriakártyákról és USB flash-meghajtókról – is nyomtathatók fényké-pek.

A SELPHY CP900 könnyű, hordozható kialakításával, egyszerű felhasználói felületé-vel és gombelrendezésével minden eddiginél egyszerűbbé teszi a nyomtatást akár otthon, akár az ismerősök vagy családtagok meglátogatása közben. A hatékonyabb megjelenítés és kezelés érdekében egy dönthető, 6,8 cm-es (2,7”), színes LCD-képernyőről működtethető a SELPHY CP900, 13 nyelven. Gyorsan és egyszerűen kelthető életre a kreativitás: kevesebb, mint egy perc alatt készíthetők különféle mére-tű és elrendezésű fényképek a sokféle SELPHY nyomathordozóra, például igazol-ványképek, vagy az új, négyzet alakú (5 x 5 cm-es) matricák. A PowerShot S110 és a SELPHY CP900 tulajdonosai csatlakozhatnak a CANON iMAGE GATEWAY nevű online szolgáltatáshoz is, ahol akár 10 gigabájtnyi fényképet és videót tárolhatnak és oszthatnak meg.

PowerShot S110 – a legfontosabb jellemzők:

  • 12,1 MP CMOS; HS System DIGIC 5-tel
  • 24 mm, f/2,0, 5x zoom objektív
  • 4 fokozatú Intelligens képstabilizátor
  • Wi-Fi és GPS mobilon keresztül
  • Objektív-vezérlőgyűrű, teljes kézi működés és RAW képek
  • 7,5 cm-es (3,0″) érintőképernyő
  • Full HD videók, HDMI-CEC
  • Nagy sebességű sorozat HQ
  • Smart Auto
  • Opcionális, 40 m-ig vízálló tok
  • SELPHY CP900 – a legfontosabb jellemzők:

    • Ultrakompakt, hordozható fényképnyomtató
    • Wi-Fi kapcsolat
    • Gyors, fotólabor minőségű, tartós nyomatok
    • 6,8 cm-es (2,7”), dönthető LCD-kijelző
    • Nyomtatás memóriakártyákról, fényképezőgépekről és USB-meghajtókról
    • Nyomtatható méretek széles tartománya
    • Automatikus képoptimalizálás
    • ID Photo Print
    • Opcionális akkumulátor
    • SELPHY Photo Print szoftver

    1 A kompatibilitás mértéke készülékenként eltérhet. További információért látogassa meg a www.canon-europe.com/wirelesscompacts oldalt.
    2 A SELPHY CP900 egyelőre csak iOS-os hordozható készülékekről támogatja a nyomtatást. Az Android-támogatás 2012 decemberében vagy később jelenik majd meg.