Négy új Epson HD-projektor

0

Négy HD felbontású videókivetítőt jelentett be az Epson, melyeket még az ősz folyamán a hazai vásárlók is beszerezhetnek.

A kis méretű, könnyen hordozható Epson EMP-DM1-et elsősorban DivX és DVD filmek, valamint videójátékok mellé ajánlja a gyártó. A HD kompatibilis projektor 848 x 480 pixeles felbontást és egy sztereó, 8 wattos hangszórópárt is kínál.

Az 1280 x 720 képpontot HD felbontást kínáló Epson EMP-TWD10-et már négy darab, 5 wattos hangszoróval, egy könnyebb elhelyezést biztosító, forgatható talppal, és 1,5x optikai zoommal is elláták, így a képe torzulásmentesen beállítható. A készülékre, beleértve az izzót is, 3 év garanciát vállal a gyártó.

Epson EMP-DM1

Epson EMP-TWD10

Az Epson EMP-TW680, natív 16:9 képoldal arányt használ, 1280 x 720 pixeles felbontással. Ezt a kivetítőt már valóban otthoni mozizásra fejlesztették és felszerelték az Epson Cinema Filter szolgáltatásával, valamint hét különböző vetítési környezethez szánt beállítással. Fényereje 1600 ANSI lumen, a kiváló képminőségről pedig a 10-bites színfeldolgozás, a dinamikus írisz technológia és a 10000:1 kontrasztarány gondoskodik.

Az Epson friss projektorainak legnagyobbja az EMP-TW2000. Valódi HD (Full HD) felbontással büszkélkedhet, ami 1920 x 1080 képpontot jelent. Ugyanúgy 1600 ANSI lumen fényerőre és 10 bites színfeldolgozásra számíthatunk, mint az előzőleg említett modellnél. A kontrasztarány azonban 50000:1, amit az Epson legújabb DeepBlack technológiája erősít, így nyújtva igazi mély fekete színeket.

Epson EMP-TW680

Epson EMP-TW2000

SAJTÓKÖZLEMÉNYEK

Epson® EMP-DM1: a legkönnyebben hordozható megoldás DVD-k és videojátékok óriási képernyőn való élvezetéhez!

Budapest, 2007. szeptember 11. – Az Epson, a globális kivetítő-piac 6 éve vezető gyártója1 és a piac leginnovatívabb márkája, bemutatta az egyedülállóan teljes házimozi-élményt szolgáló, EMP-DM1 nevű, HD-felbontású szórakoztató-központját.

Az EMP-DM1 mindenkinek megdobogtatja a szívét, aki otthonában, családja és barátai körében szeretné átélni a nagyképernyős mozizás élményét. Ez a valóban hordozható otthoni szórakoztatóközpont úgy készült, hogy egyszerűen használható legyen, mégis a legjobb minőségű képet és sztereó hangot nyújtsa. Mindössze be kell dugni a készüléket a konnektorba, behelyezni a DVD-t és pár másodperc múlva már kezdődhet is a mozizás. A készülék HD-kompatibilis (848×480-as felbontással) és egyszerűen csatlakoztatható számítógépekhez, játékkonzolokhoz, digitális fényképezőgépekhez és USB-s adattárolókhoz.

Az EMP-DM1 szinte bárhol használható. Praktikus fogantyúja segítségével kényelmesen átvihető az egyik szobából a másikba. Nem kell kábelkötegek kihúzásával és csatlakoztatásával bajlódni, mivel az integrált, jó minőségű hangrendszernek és DVD-lejátszónak köszönhetően csak egy tápkábelre van szükség, és máris lehet nézni a filmet.

A rendszer beállításai könnyen igényeinkhez szabhatók az előlapi vezérlőpanel és a távirányító segítségével. Négy színmód segíti a helyiséghez legalkalmasabb beállítások gyors kiválasztását. A nappali (living room) mód világosabb szobákhoz való, míg a mozi (theatre) sötétebb környezetben nyújtja a legjobb minőséget. Az újonnan bevezetett „játék” (game) üzemmód adatátviteli sebessége optimális a játékkonzol és az EMP-DM1 között, így egy pillanatra sem szakad meg az akció folyamata. A játékosok értékelni fogják, hogy elég pár másodperc, és máris korábban elképzelhetetlen nagyságú képernyőn kalandozhatnak kedvenc játékuniverzumukban.

A hagyományos DVD-k és DivX-es filmek mellett az EMP-DM1 számos egyéb multimédiás tartalom nagyképernyős megjelenítésére használható: csatlakoztatható hozzá PC, TV-tuner és set top box, valamint játékkonzol és karaoke-mikrofon is. Az USB-porton keresztül digitális képek (jpeg) és filmek (DivX) is megjeleníthetők, illetve zene (wma és mp3) is hallgatható bármiféle egyéb bonyolult telepítési folyamat nélkül. Így akár zenés bemutatót, diaporámát is készíthetünk a családnak vagy barátainknak a legjobban sikerült nyaralási képekből.

Sophie Layer-Le Nalbaut, az Epson Europe házimozi-kivetítőkért felelős termékmenedzsere így nyilatkozott: „Az Epson EMP-DM1 azonnal élvezhető, ráadásul könnyen hordozható óriási képernyőt nyújt. A modern és tetszetős külső kiemelkedő kép- és hangtechnikát rejt, ráadásul mindezt megfizethető áron. Ideális otthoni szórakoztatóközpont gyermekes családok számára, hisz egyszerű beüzemelni és használni. Tökéletes megoldás filmek nézésére, zenehallgatásra, számítógépes játékokhoz, vagy éppen a családi képek és videók megtekintésére.”

Az Epson EMP-DM1 legfontosabb jellemzői:

  • Innovatív otthoni szórakoztatórendszer, amelyben az Epson 3LCD HD-kompatibilis projektora (848×480-as felbontás), DivX-filmeket is lejátszó DVD-olvasó, valamint 2 sztereo hangszóró található (2×8 W)
  • Kompakt, stílusos fekete-fehér kivitel
  • A legkompaktabb és legjobban hordozható szórakoztatóközpont, fogantyúval és divatos hordtáskával
  • Hangrendszer: DTS Digital Surround, Dolby Digital, Dolby Digital ProLogic II, Dolby Virtual Speaker, Virtual Surround
  • Széleskörű csatlakoztatási lehetőségek: USB, RGB, kompozit, komponens
  • Támogatott formátumok: DVD-Video, DivX ultra, DVD-VR, Video CD, SVCD, Audio-CD, MP3, WMA, JPEG
  • 3 év garancia (a lámpára is)
  • Ajánlott bruttó végfelhasználói ár: 169 990 forint, 2007. szeptemberétől kapható

Élvezze otthon a könnyen kezelhető óriásképernyők minden előnyét az Epson® EMP-TWD10-zel!

Az EMP-TWD10 az Epson legújabb szórakoztatóközpontja, amelyben a cég híres 3LCD kivetítője, valamint egy páratlan hangminőséget nyújtó hangrendszer, DVD-lejátszó és USB-csatlakozó található

Budapest, 2007. szeptember 11. – Az Epson, a globális videoprojektor-piac 6 éve vezető gyártója (forrás: Decision Tree Consulting Limited) és a piac leginnovatívabb márkája bejelentette az Epson EMP-TWD10 nevű HD-kompatibilis házimozirendszert, amellyel azonnal, nagy képernyőn élvezhetők a filmek.

Az EMP- TWD10 mindenkinek megdobogtatja a szívét, aki otthonában, családja és barátai körében szeretné átélni a nagyképernyős mozizás élményét. Ez a valóban hordozható otthoni szórakoztatóközpont úgy készült, hogy egyszerűen használható legyen, mégis a legjobb minőségű képet és sztereó hangot nyújtsa. Mindössze be kell dugni a készüléket a konnektorba, behelyezni a DVD-t és pár másodperc múlva már kezdődhet is a mozizás. A készülék HD-kompatibilis (1280×720-as felbontással) és egyszerűen csatlakoztatható számítógépekhez, játékkonzolokhoz, digitális fényképezőgépekhez és USB-s adattárolókhoz. Tartozik hozzá egy 2 méteres képátlójú széles vetítővászon is, ami a könnyű tárolás érdekében egyszerűen összetekerhető.

Az EMP-TWD10 szinte bárhol használható. Praktikus fogantyúja segítségével kényelmesen átvihető az egyik szobából a másikba. Nem kell kábelkötegek kihúzásával és csatlakoztatásával bajlódni, mivel az integrált, jó minőségű hangrendszernek és DVD-lejátszónak köszönhetően csak egy tápkábelre van szükség, és máris lehet nézni a filmet. Bárhonnan képes nagy méretű képet vetíteni, akár magunk elé rakjuk, akár a kanapé mögé, vagy egy polcra. A DVD-lejátszó és a hangszórók 180°-ban elfordíthatók, ilyenkor a bal és jobb oldali hangfal automatikusan felcserélődik. Ez optimális hangminőséget garantál minden helyzetben, ráadásul a DVD is mindig hozzáférhető marad. A rendszer további előnye a vízszintes és függőleges objektívállítás, ami lehetővé teszi, hogy ne csak szemből, hanem bármely irányból a kép torzulása nélkül vetíthessünk. A rendszer további előnyös tulajdonsága, hogy már 1,5 méter távolságról képes 1,5 méter átmérőjű képet vetíteni.

Az Epson házimozis fejlesztéseinek legjavát építette az EMP-TWD10-be: a 3LCD technológiát és az úttörő Epson Cinema Filtert. Ezek segítségével akár világos szobákban is élénk színű, éles képek vetíthetők a széles vászonra. A 4 sztereo hangszóró jó minőségű hangzást nyújt a teljeskörű házimozi élmény érdekében.

A rendszer beállításai könnyen igényeinkhez szabhatók az előlapi vezérlőpanel és a távirányító segítségével. Öt színmód segíti a helyiséghez legalkalmasabb beállítások gyors kiválasztását. A nappali (living room) mód világosabb szobákhoz való, míg a mozi (theatre) sötétebb környezetben nyújtja a legjobb minőséget. Az újonnan bevezetett „játék” (game) üzemmód adatátviteli sebessége optimális a játékkonzol és az EMP-DM1 között, így egy pillanatra sem szakad meg az akció folyamata. A játékosok értékelni fogják, hogy elég pár másodperc, és máris korábban elképzelhetetlen nagyságú képernyőn kalandozhatnak kedvenc játékuniverzumukban.

A hagyományos DVD-k és DivX-es filmek mellett az EMP-TWD10 számos egyéb multimédiás tartalom nagyképernyős megjelenítésére használható: csatlakoztatható hozzá PC, TV-tuner és set top box, valamint játékkonzol és karaoke-mikrofon is. Az USB-porton keresztül digitális képek (jpeg) és filmek (DivX) is megjeleníthetők, illetve zene (wma és mp3) is hallgatható bármiféle egyéb bonyolult telepítési folyamat nélkül. Így akár zenés bemutatót, diaporámát is készíthetünk a családnak vagy barátainknak a legjobban sikerült nyaralási képekből.

Sophie Layer-Le Nalbaut, az Epson Europe házimozi-kivetítőkért felelős termékmenedzserének szavaival: „Az Epson EMP-TWD10 otthon is elérhetővé teszi az óriási képernyő nyújtotta szórakozást. A készülék a modern dizájnt csúcsminőségű kép- és hangtechnológiával ötvözi. Családok számára is ideális házimozi-rendszer, mivel rendkívül könnyű az üzembe helyezése és a használata. Tökéletes megoldás filmek nézésére, zenehallgatásra, számítógépes játékokhoz, vagy éppen a családi képek és videók megtekintésére.”

Az Epson EMP-TWD10 legfontosabb jellemzői:

  • Innovatív házimozi rendszer, az Epson 3LCD-s, HD-felbontású (1280×720) kivetítőjével, DivX-kompatibilis DVD-lejátszóval és 4 sztereo hangszóróval (4x5W)
  • Forgatható talp, amely lehetővé teszi az EMP-TWD10 használatát akár egy dohányzóasztalon vagy egy kanapé mögött is. A másfélszeres optikai zoom és a vízszintesen/függőlegesen állítható objektív segítségével torzulásmentesen beállítható a kivetített kép
  • Hangrendszer: DTS Digital Surround, Dolby Digital, Dolby Digital ProLogic II, Dolby Virtual Speaker
  • Széleskörű csatlakoztatási lehetőségek: HDMI, USB, RGB, S-video, kompozit, komponens (adapterrel)
  • Támogatott formátumok: DVD-Video, DivX ultra, DVD-VR, Video CD, SVCD, Audio-CD, MP3, WMA, JPEG
  • 2 méter képátlójú széles házimozi-vászon
  • 3 év garancia (a lámpára is)
  • Ajánlott bruttó végfelhasználói ár: 319 990 forint, 2007. szeptemberétől kapható

Epson® EMP-TW680: miért menne moziba, ha van egy HD Ready projektora?

A 3LCD technológia, a magas kontrasztarány, az 1280×720-as felbontás és az 1600 ANSI lumen fényerő miatt az EMP-TW680 tiszta és éles képei jelentik a legjobb választást azoknak, akik egy prémium kategóriás házimozi-kivetítőre vágynak megfizethető áron

Budapest, 2007. szeptember 11. – Az Epson, a globális kivetítőpiac 6 éve vezető gyártója2 és leginnovatívabb márkája bejelentette az EMP-TW680-at. A HD-ready kivetítő kiemelkedő minőséget nyújt DVD-zéshez, videojátékokhoz vagy digitális fotókhoz, így ideális azon házimozi-rajongóknak, akik csúcsminőségre és nagy képernyőre vágynak megfizethető áron. Natív 16:9-es képaránya 1280×720-as felbontással párosul, és kompatibilis a valódi HD-tartalmakkal3. Képminősége kategóriájában az egyik legjobb a 10000:1-es kontrasztaránynak és az 1600 ANSI lumen fényerőnek köszönhetően – még akár napsütésben is! Korszerű fehér dizájnja ráadásul különleges stílust visz minden otthonba.

A kiemelkedően magas, 10000:1-es kontrasztarány az Epson „Dinamikus Írisz” technológiájának eredménye, amely tovább javítja a vetített kép minőségét azáltal, hogy szabályozza a lámpa fényerejét. Az eredmény sötét témák esetén a még mélyebb feketékben és jobb szürkeátmenetekben, míg világos témáknál az élesebb és tisztább képekben nyilvánul meg.

Az Epson egyedülálló Home Cinema rendszerének tulajdonságai – amilyen a 1,5x-es optikai zoom és a vízszintes és függőleges objektívállítás is – az EMP-TW680-at kategóriájában a legrugalmasabb és legsokoldalúbb módon felszerelhető készülékké teszik. Nem szükséges hatalmas terem a nagy képernyő élvezetéhez, mivel a készülék mindössze 1,8 m távolságból képes 1,5 méter átmérőjű képet vetíteni. A kivetítőt a vászon középpontjától távolabbra vagy akár a plafonra is elhelyezhetjük, mivel az objektívállítás ilyen esetekben is torzításmentes képet biztosít. Az objektív függőlegesen 100%-kal, míg vízszintesen 50%-kal mozdítható el.

Az innovatív Epson Cinema Filter segítségével a szoba megvilágításához legmegfelelőbb megjelenítési mód választható ki – világos szobában fényesebb, míg sötétebb környezetben kontrasztosabb képet vetít. Összesen hétféle színmód áll rendelkezésre, mint például a világos szobákba ajánlott dinamikus (dynamic), vagy az elsötétített termekben optimális színház (theatre) opció.

Sophie Layer-Le Nalbaut, az Epson Europe házimozi-kivetítőkért felelős termékmenedzsere elmondta: “Az EMP-TW680 megkerülhetetlen lehetőség azok számára, akik otthonukban szeretnék átélni a nagyképernyős filmnézés korábban csak mozikban átélhető élményét. Az Epson minden 3LCD-panelekhez kapcsolódó tapasztalatát beleépítette ebbe a stílusos és modern kivetítőbe, amely kiváló képminőséget nyújt megfizethető áron. Mivel a készülék HD-kompatibilis, a csúcsminőségű tartalmak teljes pompájukban élvezhetők sgeítségével.”

Az Epson EMP-TW680 legfontosabb jellemzői:

  • Házimozi-rajongók számára kifejlesztett kivetítő
  • Epson 3LCD-technológia az élesebb, jobb színreprodukciójú és pontosabb szürkeátmenetű képek érdekében
  • Tiszta képek a „Dinamikus Írisz” technológiának és a 10000:1-es kontrasztaránynak köszönhetően
  • 1600 ANSI lumen fényerő
  • Az Epson egyedülálló Cinema Filter technológiája a jobb képminőség érdekében
  • Bemeneti források széles választéka: HDMI v 1.2, video, YUV S-Video, RGB, és SCART
  • Hét különböző színmód a különféle vetítési környezetekhez: dinamikus (dynamic), nappali (living room), sRGB, természetes (natural), színház (theatre), sötét színház 1 és 2 (theatre black 1 és 2)
  • Rugalmas elhelyezés a vízszintes/függőleges lencsemozgatás és a 1,5-szeres optikai zoom révén
  • 10-bites színfeldolgozás a még változatosabb színek és a jobb színátmenetek érdekében
  • Natív 16:9-es képarány a tökéletes házimozi-élményhez
  • Az automatikus képarány-választás a jelforrásnak legmegfelelőbb méretet és képarányt állítja be
  • Ajánlott bruttó végfelhasználói ár: 289 990 forint, kapható 2007. szeptemberétől

Epson EMP-TW2000: még élesebb és kontrasztosabb képek 1920×1080-as Full HD felbontásban

Rendkívüli kontrasztarány és kiváló fényerő a tiszta, éles képek érdekében – kompromisszummentes minőség a legnagyobb felbontású házimozi-élményre vágyóknak

Budapest, 2007. szeptember 11. – Az Epson, a globális kivetítőpiac 6 éve vezető gyártója4 és leginnovatívabb márkája bejelentette EMP-TW2000 nevű készülékét. A Full HD-s házimozi-projektorban az Epson új 3LCD-technológiája, a 16:9 képarányú, 1920 x 1080 képpont natív felbontásra képes Dream Seven panel található, ami az Epson exkluzív Crystal Clear Fine (C2 Fine) technológiáját használja a tiszta, éles képek érdekében. Az EMP-TW2000 2 ultramodern HDMI v1.3 csatlakozóval és a Fuji új, 2,1-szeres nagyításra képes lencséjével rendelkezik. A képminőséget tovább javítja az elképesztő, 50000:1-es kontrasztarány és az 1600 ANSI lumen fényerő. A legömbölyített kivitelű, szénfekete készülék lenyűgöző része lehet bármely otthonnak. A minél hosszabb és nyugodtabb otthoni nagyképernyős szórakozás érdekében az Epson három év garanciát vállal a kivetítő lámpájára.

A C2 Fine technológiának köszönhetően élesek és tiszták a képek, a feketék pedig valóban feketék, nem csupán sötétszürkék. A kiemelkedő képminőség annak eredménye, hogy a folyadékkristályok a szervetlen rétegben nem vízszintesen, hanem függőlegesen vannak elrendezve, ami azt eredményezi, hogy megszűnik a fény elszivárgása.

Az Epson „Dinamikus Írisz Optikai Rendszere” és a „Mélyfekete” technológia tovább javítja a vetített kép minőségét azáltal, hogy szabályozza a lámpa fényerejét. Az eredmény sötét témák esetén a még mélyebb feketékben és jobb szürkeátmenetekben, míg világos témáknál az élesebb és tisztább képekben nyilvánul meg. Az Epson Cinema Filter segítségével a hétféle színmód közül a szoba megvilágításához legmegfelelőbb megjelenítési mód választható ki – világos helyen például az élénk mód, míg sötétebb környezetekben az ”ezüst képernyő” (silver screen) nyújtja a legoptimálisabb minőséget.

Az Epson függőleges és vízszintes objektívmozgatási technológiája miatt nem szükséges a kivetítőt a vászonnal pont szembe tenni, a kép enélkül is torzításmentes marad. A lencse 96 százaléknyit mozgatható fel-le irányba, és 47 százaléknyit balra vagy jobbra – vagyis az EMP-TW2000 szinte teljesen szabadon helyezhető el a szobában, ugyanolyan kiváló minőséget produkál egy koktélasztalon, mint a plafonon.

Az EMP-TW2000 a bekapcsolás pillanatától kezdve a lehető legjobb minőséget nyújtja. Azok számára, akik egyéni beállításaikat kívánják alkalmazni egy adott filmhez vagy környezethez, az Epson további funkciókat kínál a finomhangolásra. Az Epson hattengelyes színkorrekciójával széles tartományban módosítható a filmek színének árnyalata és telítettsége, az egyedi gamma-korrekció funkció pedig ugyanúgy működik, mint egy számítógépen.

Az EMP-TW2000-t az Imaging Science Foundation (ISF) minősítette, amely szervezet az elektronikus képalkotási termékek minőségének növelését tűzte ki célul. Az ISF négy fő szerepet tölt be az iparágban és a PC-k világában: a gyártókkal a termékek fejlesztéséről konzultál, a forgalmazókat továbbképzi, a médiával kommunikál és végül, de nem utolsósorban ISF-licenceket ad ki. Az ISF szabványokat követő EMP-TW2000-t az ISF-viszonteladók pontosan be tudják állítani az optimális nappali és éjszakai megjelenítéshez.

Sophie Layer-Le Nalbaut, az Epson Europe házimozi-kivetítőkért felelős termékmenedzsere így nyilatkozott: „A mozirajongók mind egyetértenek abban, hogy a filmek és a vizuális effektusok legjobban nagy képernyőn mutatnak, hisz a rendezők eredetileg így álmodták meg. Ma egyre több és több ember viszi el otthonába a nagy képernyő élményét a házimozi-projektorokkal, így egyre nő az igény nagyfelbontású filmekre, amelyek mind szélesebb körben érhetők el: TV-n, HD-DVD és BluRay-lejátszókon, sőt, egyes játékkonzolokon is. Hála az Epsonnak, most már a legmagasabb minőséget képviselő 3LCD 1080p vetítők is elérhetők a fogyasztók számára, amelyeknél nincs jobb eszköz a nagyfelbontású tartalmak megjelenítésére. Az EMP-TW2000-ben az Epson legújabb Full HD-s 1080p panelje található, amely az Epson egyéb különleges technológiáinak köszönhetően kiemelkedő képminőséget nyújt.”

Az Epson EMP-TW2000 legfontosabb jellemzői:

  • Házimozi-kivetítő a legmagasabb szintű házimozi-élményre vágyóknak
  • Valódi HD felbontás: 1920 x 1080 képpont
  • Kiemelkedő képminőség az Epson’s C2 Fine technológiájával
  • Lenyűgöző kontrasztarány (50000:1) az Epson DeepBlack technológiának köszönhetően
  • Magas fényerő: 1600 ANSI lumen
  • Teljes 10 bites videofeldolgozás és v1.3 HDMI bemenetek (2 db)
  • 1080p/24 képkocka másodpercenként. 2:2/48 Hz vagy 2:3/60 Hz pulldown (progresszív átalakítási) funkció menüből választható
  • Rugalmas elhelyezés a vízszintes/függőleges lencsemozgatás és a 2,1-szeres optikai zoom révén
  • Bemeneti források széles választéka: HDMI v1.3 (2 db), YUV, S-Video és RGB
  • A képminőség finomhangolása hattengelyes színkorrekcióval és egyedi gamma-korrekcióval
  • ISF-kalibrációs menük
  • Hét különböző színmód a különféle vetítési környezetekhez: Élénk (Vivid), Mozi nappal (Cinema Day), Természetes (Natural), Mozi éjjel (Cinema night), HD, Ezüst képernyő (Silver screen), x.v.Color
  • Csendes vetítés, mindössze 24 dB zaj
  • Három év garancia az Epson 170W UHE (E-TORL) lámpájára
  • Kapható 2007. októberétől