ACDSee Pro 2.0

0

A májusban bejelentett béta változat után az ACD Systems kiadta ACDSee Pro szoftverének legújabb, 2.0-ás változatát, amely átfogó megoldást kíván nyújtani a képszerkesztés, nézegetés, katalogizálás, publikálás és archiválás terén. A szoftvert már a legújabb, Windows Vista operációs rendszerhez optimalizálták.

Az ACDSee Pro 2.0 számos RAW formátumot támogat. A mintegy 14-féle nyers formátum között megtaláljuk a platformfüggetlen DNG-t is. A fejlesztő ígérete szerint a RAW képek kezelése és megtekintése ugyanolyan gyors, mintha csak egy kis JPEG-et használnánk. A program ezen felül több mint 100 ismert képformátumot támogat.

A továbbfejlesztett metaadat kezeléssel a képek katalogizálása még könnyebb és gyorsabb. A fotók szerkesztési lehetőségei is kibővültek, így olyan fejlett eszközöket is használhatunk, mint az Átlátszóság, vagy Átmenet, illetve a Színcsatorna keverő eszköz, de megtaláljuk a programban a saját fejlesztésű Árnyék és Csúcsfény szabályozó szűrőt is.

A szoftver ajánlott fogyasztói ára 129,99 dollár, de a regisztrált ACDSee felhasználók 30%-os kedvezménnyel juthatnak hozzá a szoftverfrissítéshez. Az ACDSee Pro 2.0 30 napos demóverziója ingyen letölthető a fejlesztő honlapjáról.