VI. LUMIX Digitális Fotópályázat közönségszavazás

0

Az idei Lumix fotópályázat közönségszavazása 2007. szeptember 13-tól 2007. szeptember 17-e, délelőtt 10 óráig tart. A szavazatokat a Fotózz.hu oldalon regisztrált felhasználók adják le az egyes képekre.

Az augusztus 1-én kiírt pályázatra közel 50 ezer mű érkezett. A legnépszerűbb kategória idén is a Természet volt. A fotókat a zsűri értékelte, majd kiválasztotta azt a 314 képet, amit a legjobbnak ítélt. Ezekre lehet mától hétfő reggelig szavazni a Fotózz.hu oldalain.

A közönségszavazás végén kategóriánként egy közönségdíjas fotó kerül kiválasztásra súlyozott átlag alapján (a jobb átlagot elért felhasználók nagyobb súlyal bírnak). Ha egy kategórián belül a két legjobb képnek azonos átlaga lesz, a Fotózz.hu üzemeltetői alacsony súllyal végigpontozzák az összes képet, hogy a súlyozott átlag alapján eldőljön a végső sorrend.

A közönségszavazás ideje alatt új fotók nem tölthetők fel a Fotózz.hu közöségi oldalra. A pályázati képek értékelésénél nem kötelező az oldalon már megszokott részletességű véleményezés, lehet viszonylag rövidebb, néhány szavas értékelést is írni.
Szeptember 17. 10 órát követően a leadott szavazatok után dupla kreditet írunk jóvá (a viszonylag rövidebb értékelések esetén is).

Érdemes tehát részt venni a közönségszavazáson. (A szavazáshoz Fotózz.hu regisztráció szükséges.)