Coolpix S4: kompakt 10-szeres zoommal

0

Bármilyen szögből és meghökkentő távolságból készíthetők fényképek a Nikon újonnan bemutatott Coolpix S4-es kompakt gépével. Az objektív 10-szeres optikai zoomra képes (tartománya 35mm-es formátumban 38-380 mm) és bármilyen szögben elforgatható, miközben a készülék maga a Coolpix szériában megszokott módon apró és lapos. Az elforgatható objektív egyébként nem újdonság a Nikonnál: a gyártó első kompakt gépe, a Coolpix 900, illetve a Coolpix SQ is rendelkezett ezzel a tulajdonsággal.

Az S4-gyel persze makró felvételek is készíthetők, akár 4 cm-es közelségből is. A hat megapixeles gép SD kártyával működik, és helyet kaptak benne a gyártó jól ismert szolgáltatásai is: az alulexponált részeket automatikusan kivilágosító D-Lighting, a látótérbe eső arcokat felismerő Arc-prioritásos Autofókusz és a szintén önműködő utólagos vörösszemhatás-korrekció.




Sajtóközlemény

Rugalmas kreativitás: COOLPIX S4
Egyedülálló elfordítható objektív 10x-es zoommal

Amszterdam, 2005. szeptember 1. Fényképezés bármely szögből. A Nikon a fantasztikus formatervezés és a csúcstechnológia ötvözésével hozta létre a COOLPIX S4 kompakt digitális fényképezőgépet. Az elfordítható objektív a legnehezebb felvételek elkészítését is lehetővé teszi; a makrótól a tájképig, az önarcképtől a drámai erejű akciófotókig mindenre alkalmas.

Az S4 10x-es optikai zoomjának tartománya 38-380 mm (35 mm-es formátumban), és 30 centiméteres közelségbe – makró módban pedig akár 4 cm-re – képes élességet állítani. Ennél fogva a készülék ideális portrék, épületrészletek, vagy sportesemények fényképezésére, pengeéles felvételek készítésére.

Az elfordítható kialakítás nagyobb rugalmasságot eredményez, ezért a 6 megapixeles felbontású COOLPIX S4 kompakt, kis méretű és lapos lehet – ellentétben a hasonló teljesítményű zoommal rendelkező, nehézkes, nagyobb vetélytársaival.

Az S4 biztosítja mindazon egyedi szolgáltatásokat is, amelyről a Nikon fényképezőgépei jól ismertek – például a D-Lighting funkciót, amely javítja az alulexponált részek megvilágítását; az Arc-prioritásos AF funkciót, amely automatikusan felismeri az emberi arcot a képen, és beállítja a megfelelő élességet és expozíciót; valamint a Vörösszemhatás-korrekciót, amelyik még a fényképezőgépben kiküszöböli a bosszantó vörösszem-hatást. Ehhez járul még a nagy méretű, 6,35 centiméteres LCD-monitor, amelyen öröm megtekinteni az elkészül képeket, és amely még a nehéz szögből végzett fényképezés közben is jól használható.

A COOLPIX S4 a sok más elektronikus készülék által is használt SD-kártyával működik, kihasználva annak sebességét és kényelmét. A készülék áramellátása a bárhol beszerezhető AA-méretű elemekkel, újratölhető Nikon-akkumulátorokkal vagy a külön beszerezhető hálózati tápegységgel biztosítható.