Vezeték nélküli nyomtatás Apple készülékekről

0

A HP és az Apple bejelentette új, közvetlen nyomtatási technológiáját, az AirPrint-et.
Az egységesített felület segítségével vezeték nélkül nyomtathatunk a HP e-Print kompatibilis eszközökre bármely iPad, iPhone és iPod Touch készülékről.
Az új lehetőség eléréséhez mindössze az iOS 4.2 ingyenes frissítését kell telepíteni.

Sajtóközlemény:

AirPrint: nyomtatás HP nyomtatókra Apple eszközökről

A HP és az Apple új AirPrint technológiája közvetlen nyomtatást tesz lehetővé HP ePrint-képes nyomtatóra Apple iOS eszközökről, meghajtóprogramok letöltése nélkül.

A HP ezen a héten mutatta be iPad®, iPhone® és iPod® touch eszközökhöz fejlesztett AirPrint vezeték nélküli nyomtatási technológiáját, amely az Apple iOS 4.2 operációs rendszerrel, ingyenes szoftverfrissítésként elérhető. Az eszközökön futó alkalmazások beágyazott nyomtatási funkciójával a felhasználók automatikusan megkereshetik a Wi-Fi tartományon belüli vezeték nélküli hálózatok HP ePrint-kész nyomtatóit, és egyetlen gombnyomással elindíthatják a nyomtatást. Tehetik mindezt anélkül, hogy ehhez meghajtóprogramokat kellene telepíteniük, vagy szoftvereket kellene letölteniük.

A HP meglévő és jövőbeni ePrint-kész nyomtatóit az teszi egyedülállóvá, hogy AirPrint technológiával támogatják a közvetlen nyomtatást iPhone®, iPad®, és iPod® touch eszközökről. Jelenleg egyetlen más nyomtatószállító sem kínál ilyen képességet. A HP ügyfelei így valóban bárhol, bármit, bármikor kinyomtathatnak – idő- és térbeli korlátok nélkül.

Az AirPrint technológia számos Európában kapható HP ePrint-kész nyomtatóban már jelenleg is megtalálható. Ilyenek pl. az otthoni felhasználásra szánt Photosmart nyomtatók, és az irodai Officejet/Officejet Pro és LaserJet Pro nyomtatók. Az AirPrint jelenleg 12 HP ePrint-képes nyomtatón elérhető, köztük a HP ENVY100 e-AiO modellen. A jövőben minden HP ePrint-kész nyomtató az AirPrint szoftverrel fog működni.

Az Apple iOS alkalmazásfejlesztői számára adott a lehetőség, hogy az Apple által szeptemberben kiadott SDK segítségével közvetlenül adjanak hozzá nyomtatási funkcionalitást alkalmazásaikhoz. Tehát ez a funkció várhatóan egyre több alkalmazásban meg fog jelenni.

Az Apple mobil eszközökről a HP ePrint-kész nyomtatóival történő vezeték nélküli nyomtatás a második vezeték nélküli nyomtatási megoldás a HP-tól a HP ePrint bevezetése után. A HP ePrinttel a felhasználó a világ bármely pontjáról, bármilyen internetkész mobil eszközről nyomtathat úgy, hogy e-mailt küld közvetlenül a HP ePrint-képes nyomtató egyedi e-mail címére.

Az AirPrint bevezetésével a HP már háromféle módon támogatja a mobil eszközökről történő nyomtatást:

  1. A felhőalapú HP ePrint megoldással bármilyen mobil eszközről lehet nyomtatni bárhonnan a világon, ahonnan e-mail küldhető.
  2. Az AirPrint natívan a HP ePrint-kész nyomtatóival kapcsolatot teremtő operációs rendszerbe ágyazza a nyomtatási funkcionalitást.
  3. A mobil alkalmazások és meghajtóprogramok pedig ott is biztosítják a nyomtatás lehetőségét, ahol beágyazott megoldás nem áll rendelkezésre.