Cullmann állványok

0

Cullman monopod

Cullmann Magic monopod

A Cullmann egyszerű és könnyű, valamint olcsó monopodja a Magic termékcsalád tagja, mellyel az alapvető kézremegés küszöbölhető ki, s kellő gyakorlás után akár 4 Fé-nyi előnyhöz is juthatunk a reciprokszabályhoz képest. Az egyszerűen csak Magic monopodnak nevezett egylábú állvány 1/4″-os csavarú, vagyis fényképezőgép fogadására közvetlenül alkalmas talppal rendelkezik.

Az 5 szekciós alumínium monopod legnagyobb erénye az egyszerű nyithatóság és összecsukhatóság: a hossz módosításához mindössze a szorító gyűrűket kell enyhén elfordítani. A rögzítés csak egy enyhe fordulat az ellenkező irányba, és a monopod hossza máris fix. A felépítmény persze nem dönthető, így vásárlás célszerű bővíthetésről gondoskodni (gömbfej).
A láb gumi talpban végződik, ezt cserélni nincs lehetőségünk. A monopodra kialakításából adódóan vízmérték nem került.

A terhelhetőség nem túl komoly, a dobozon lévő 2,5 kg-os érték komolyabb bridge fényképezőgépekhez, sőt DSLR modellekhez is elegendő lehet (de csak könnyebb objektívekhez).

A Cullmann Magic monopod ára bruttó 16 ezer Ft. A termék főbb paraméterei:

Max. magasság 148 cm
Összecsukott magasság 42 cm
Legnagyobb csőátmérő 29 mm
Legkisebb csőátmérő 18 mm
Szekciók száma 5
Terhelhetőség 2,5 kg
Tömeg 0,36 kg

Cullmann Magnesit 550 monopod

Az előzénél komolyabb széria a Magnesit termékcsalád, melynek minden modelljére 10 év garanciát vállalnak (vásárlást követő regisztráció esetén). A Cullmann Magnesit 550 a könnyű hordozhatóság érdekében csuklószíjjal is rendelkezik, valamint habosított bevonattal látták el a felső részt, így vállon is kényelmesen hordható.
A kinyitáshoz itt a gyorsszorítók oldására van szükség, melynél tenyerünk, vagy ujjunk becsípésére a viszonylag nagy hézag miatt nem igen kell számítani. A szorítás mértékét egyébként imbusz kulccsal állíthatjuk.

Az 5 szekciós állványra szabványos 3/8″-os állványcsavar került, erre magunk által választott, s opcionálisan megvásárolandó fejet helyezhetünk.
A láb ezúttal is gumi talpban végződik, mely azonban kis mértékben képes igazodni az egyenetlen talajhoz is (döntés). Vízmértéket ezen a terméken sem kell keresnünk.

A terhelhetőségre igen szép számot adott meg a német cég, a 8,5 kg akár komolyabb teleobjektív és DSLR páros megtartásához is elegendő lehet. Ehhez persze ehhez igazodó fejre is szükségünk lesz.

A Cullmann Magnesit 550 ára fej nélkül bruttó 20 ezer Ft. A monopod főbb paraméterei:

Max. magasság 152 cm
Összecsukott magasság 46 cm
Legnagyobb csőátmérő 25 mm
Legkisebb csőátmérő 16 mm
Szekciók száma 5
Terhelhetőség 8,5 kg
Tömeg 0,63 kg