Cullmann Magnesit Copter

0

Cullmann Magnesit Copter

Nem nehéz elsőre megtippelni, hogy a Cullmann milyen alkalmazásra szánja a Magnesit Copter gömbfejes miniállványát. Elsődlegesen utazásra gondolhatunk, ennél azonban kicsit tovább lépett a Cullmann, ugyanis a fej megfordítható talpával többre is képes. De erről kicsit később.

A Cullmann négy színben kapható Magnesit Copter háromlábú miniállványa összecsukott állapotban mindössze 20 cm, sőt, fej nélkül ennél is kisebb helyet igényel, alig 16 cm-nyit. Az egyes lábakat kb. 60 fokban tudjuk kinyitni, vagyis állványhoz képest széles terpeszt kapunk, ez teszi azonban lehetővé, hogy méretéhez képest jó teherbírást kínáljon. Ez egyébként alapvetően nem sok, hiszen az 1 kg nem mondható komoly értéknek, de ha belegondolunk, ez egy DSLR-hez is elegendő lesz, ha kis objektívet használunk vele.

Az alumíniumból készített lábak körív formájúak, így összecsukott helyzetben egy csövet formáznak. Ennek köszönhetően ilyen esetben videózáshoz markolatként is használható a Magnesit Copter.

A lábak végén gumi talpakat találunk, melyek bútorra vagy más sima felületre helyezéskor csökkentik a megcsúszás lehetőségét.

A miniállvány középoszloppal nem rendelkezik, így magassága nem változtatható, fixen 15 cm. Ami viszont különleges és nem megszokott ebben a kategóriában, hogy gömbfejet is kapunk a minitripodhoz.

A CB2.7 jelű gömbfej persze az állvány méretéhez és tömegéhez igazított, vagyis ez is apró darab. Nem is bonyolították túl, egyetlen szorító került rá.
Van azonban itt is egy pont, ami még különlegesebbé teszi a szettet. A gömbfej talpa ugyanis lecsavarható, s igény esetén fordított helyzetben visszatekerhető. Ekkor a vakupapucsot formáló részbe közvetlenül illeszthetünk rendszervakukat, melyeket így könnyen elhelyezhetünk, s slave eszközként (vagy rádiós kioldóval) használva kreatív megvilágítással dolgozhatunk.

A fej egyébként nincs egybeépítve az állvánnyal, így ha szükséges, lecserélhetjük más típusúra (fontos azonban tudni, hogy az állvány csavarja 1/4″ méretű).

A Cullmann Magnesit Copter bruttó 8.400 Ft-ért vásárolható meg, a termékre 10 év garanciát vállal a gyártó.

A Magnesit Copter a Flexx rendszer részeként a Flexx Support Set-ben is megvásárolható 25 ezer Ft-ért. Ez esetben CB5.1-es gömbfej jár hozzá, valamint szorító talp, tapadókorong üvegre rögzítéshez, cső hosszabbító, lapos csipesz illetve hordtáska.

Cullmann Magnesit Copter
Min. magasság (max. terpesszel) 15 cm (fej nélkül 10 cm)
Max. magasság 15 cm (fej nélkül 10 cm)
Összecsukott hossz 20 cm (fej nélkül 16 cm)
Lábak szélessége 24 mm
Lábak vastagsága 7 mm
Szekciók száma 1
Terhelhetőség 1 kg
Tömeg (fejjel együtt) 0,25 kg

Cullmann állványokat a Pálvölgyi Digital bocsátotta rendelkezésünkre.