Használd ki a lehetőséget! Fotózz és szerkessz tudatosabban!

0

Egy pár hétig még biztosan otthon kell maradnunk, ez pedig részben bosszantó, részben viszont előnyünkre is fordítható. Rengeteg online tanfolyam, videós beszélgetés és megannyi új lehetőség vár minket az Interneten a kijárási korlátozás kapcsán, persze egy idő után már rettentően unalmas lehet a számítógép előtt ülni, vagy a telefon kijelzőjét bambulni.
Tanulni azonban nem csak így lehet, de a jól bevált régi módszerrel is: könyvet olvasva!

Ha még nem vagy képben teljesen a fényképezőgépek funkcióival, az egyes paraméterek képre gyakorolt hatásával, nem tudod, hogyan lehetne szebb éjszakai képeket készíteni, vagy éppen mindig is tetszettek a kis mélységélességű képek, de nem világos számodra, hogy ezt hogyan érheted el, akkor neked ajánljuk Bryan Peterson: Expozíció című könyvét, amelyből többek között ezekre is választ kapsz.

A 160 oldalas, minta fotókkal teletűzdelt könyv segít megértened a fotózás legfontosabb szabályait és rávezet arra, mikor hogyan érdemes ezeket áthágni.
A könyvről részletesebb ismertető korábbi cikkünkben olvasható.

De nem csak a fotózással most ismerkedők találhatnak maguknak hasznos könyvet, hiszen azok is bővíthetik tudásukat, akik már jól tudnak fotózni, de az utómunka terén még akadnak hiányosságok. Az egyik legelterjedtebb képfeldolgozó szoftver, az Adobe Lightroom használatát segít megtanulni Baráth Gábor: Adobe Photoshop Lightroom című könyve, amelyben lépésről lépésre sajátíthatjuk el a digitális utómunka legalapvetőbb lépéseitől az aprólékos retusálásig az összes fázist.


Az Adobe Lightroomot bemutató kiadványról részletesebben korábbi cikkünkben írtunk.