Jupio akkumulátor dupla kit dupla USB-s töltővel

0

Azt már remélhetőleg mindenki tudja, hogy ha minőségi utángyártott akkumulátorban kell gondolkoznunk, akkor már nem lehet kérdés, hogy a Jupio akkujai jó választást adnak. Azt azonban vélhetően kevesebben, hogy a Jupio nem csak egyszerűen tartalék akkumulátorokat készít, de olyan dupla kitek is vásárolhatók, amelyekhez könnyen használható USB-s töltő is jár.

Aki persze nyomon követte tavalyi Photokina tudósításunkat, bizonyára emlékszik rá, hogy ott már találkoztunk ezzel a termékkel. Kipróbálni azonban csak most volt lehetőségünk.

A hivatalos nevén Jupio USB Duo Charger Kit (vagy ahogyan a töltőre van írva USB Dual Charger) két darab akkumulátort kínál, valamint egy olyan töltőt, amelyet USB-ről lehet táplálni és képes egyszerre mindkét akkumulátort tölteni.

A variációk között Canon, Fujifilm, GoPro, Nikon, Olympus, Panasonic fényképezőgépekhez találunk készleteket, méghozzá többféle típusú akkuval (pl. Canonból LP-E6, nagy kapacitású LP-E6N, LP-E8, Nikonhoz EN-EL14 vagy EN-EL15, stb.).

Canon és Nikon változatok

A csomagolás sajnos a nem túl környezetbarát kemény PVC, viszont legalább így látványos és egyértelműen látható már a vásárláskor, hogy mit is kapunk a pénzünkért.


A készletben tehát két akkumulátor és egy dupla töltő található. Az akksikról külön nem írnék, a Canon kompatibilis Jupio LP-E6 akkuja már bizonyított (és meglepő módon az eltelt 2 év alatt a gyári akksi elhasználódási mértéke – amelyet a fényképezőgép jelez vissza -, rosszabb lett, mint a Jupio-é, pedig mindkettőt kb. egyszerre kezdtem használni és mindig felváltva kerülnek a gépvázba).

A töltő ez esetben érdekesebb. Külsőre a szokásos téglatest formát kapjuk, egyetlen microUSB aljzattal. A töltőhöz hálózat USB adaptert nem mellékelnek, így azt nekünk külön kell beszerezni (de ilyet pár ezer Ft-ért már kaphatunk). Furcsálhatnánk, hogy egy olyan gyártó, aki komplex megoldásokban gondolkozik és többféle alternatívát is kínál, miért nem ad a töltője mellé adaptert. A válasz azonban egyszerűbb, mint gondolnánk: ki az, akinek manapság nincs hálózati USB-s adaptere? Nos, bizonyára nem sokan vannak, talán azok, akik még nem tértek át USB-n keresztül tölthető telefonra. Akinek gyári töltője van okostelefonjához, szerelt kábellel, az is jó eséllyel microUSB véget talál. A almások pedig eleve USB csatlakozós töltőt kapnak.

Ezeket gond nélkül használhatjuk is, egyedül arra érdemes figyelnünk, hogy a maximális töltőáram, amit az adapter képes kiadni, érje el a 2,1 Ampert. Ha nem, az sem katasztrófa, de ez esetben nem tudja majd a töltő az általa vállalt töltőáramot biztosítani.

A bemenet tehát 5 V és 2,1 Amper (azaz 10,5 Wattot vesz fel a töltő maximálisan), a kimenetek pedig az akkumulátorok.
Érdemes tudnunk azt is, hogy ha csak az egyik foglalatba helyezünk akkut, akkor azt 650 mA-rel tölti, azaz pl. egy 1700 mAh-s Canon LP-E6 kompatibilis akkut kb. két és háromnegyed óra alatt lehet feltölteni, addig mindkét foglalat használata esetén a töltőáram egyenként 500 mA lesz, vagyis ugyanennél az akkunál a teljes töltés 3,5 óra lesz, de ennyi idő alatt két akkumulátor is teletölthető.

USB-s kialakítása révén a Jupio Dual USB Charger utazó töltőként is használható, hiszen akár autós szivargyújtóról is táplálható, megfelelő USB adapter közbeiktatásával.

A Jupio USB Duo Charger kitek akkutípustól függően 15.990 Ft és 49.900 Ft közötti áron vásárolhatók meg (az egyes típusok ITT és ITT találhatók), a garancia 3 év.

A dupla akkus töltőket az Advesphototól kaptuk kölcsön a kipróbálás idejére.

Ha a bemutatóink segítettek a termék kiválasztásában, akkor a vásárlásnál tegyen erről említést a kereskedőnél is! Ezzel támogathatja a Pixinfo.com működését. Köszönjük!