Jupio PowerVault DSLR

0

A Jupio jópár külső akkumulátort kínál, amely rendelkezik USB kimenettel, így telefon vagy más USB-ről tölthető eszköz üzemideje tolható ki segítségével. Ez azonban még csak egy a PowerVault DSLR funkciói közül.

E termék mellé ugyanis egy adaptert is kapunk, amelyet fényképezőgépünkbe helyezve azt a külső áramforrásról üzemeltethetjük. A termékpalettán Canon, Nikon és Sony gépekhez használható adapterrel ellátott modellek találhatók, LP-E6, LP-E8, EN-EL15, illetve NP-FW50-nek megfelelő talppal.

A külső akksihoz egy szép, gyöngyvászon tokot is kapunk, amelyet akár övünkre, akár a fényképezőgépünk vállpántjára is felhelyezhetjük, de a kis fülnek köszönhetően állványunk alsó kampójára is felfogatható.

A 200 grammos PowerVault DSLR egy főkapcsolóval, egy DSLR felé irányuló DC kimenettel, egy micro USB csatlakozóval és egy hagyományos USB csatlakozóval rendelkezik. A kisebb USB aljzat az akku töltéséhez, a hagyományos USB az okostelefonok vagy tabletek töltéséhez használható. Utóbbi elviekben 2,1A kimenetű, de ismerve az USB-s eszközök lelkivilágát, nem biztos, hogy minden eszközzel lehet ilyen áramerősséggel tölteni (egy 1,5A-es töltést igénylő tablet pl. csak a hagyományos 500 mA-t vette fel).

Érdekes, hogy bár micro USB aljzat található a PowerVault DSLR-en bemenetként, az eszközhöz nem kapunk adaptert, így annak feltöltéséhez külön kell gondoskodnunk adapterről, ami persze manapság a microUSB-s telefonok korszakában már nem számít különösebben nagy attrakciónak. A töltés során az akku elején négy LED jelzi a töltés folyamatát, kimenet tápláló üzemmódban ugyanezen négy LED jelzi a töltöttséget.

Az akkumulátor 28 Wh energiát képest tárolni, amely egy hagyományos DSLR akkumulátorának kb. 2×-ese. Ezt persze akár egy portrémarkolatba helyezett két gyári akku is tudhatja, de amellett, hogy az drágább, arról más eszköz (telefon, tablet) töltését már nem lehet megoldani.

A Jupio PowerVault DSLR bruttó 20.990 és 23.990 Ft közötti áron vásárolható meg..

A terméket az Advesphototól kaptuk kölcsön a kipróbálás idejére.

Ha a bemutatóink segítettek a termék kiválasztásában, akkor a vásárlásnál tegyen erről említést a kereskedőnél is! Ezzel támogathatja a Pixinfo.com működését. Köszönjük!