Kipróbáltuk: Kyocera Finecam S4 teszt

0

BevezetőA Kyocera Finecam S4 kinézetében és tudásában szinte azonos a már bemutatott S3x-el, így ennek a cikknek az alapját a korábbi bemutató cikkünk adta.

A FineCam S4 első ránézésre főleg színében tér el a már bemutatott S3x modelltől. A sötét színű, majdnem fekete burkolat elegáns külsőt külcsönöz a gépnek. A 4 megapixeles fényképezőgép megjelenésekor a legkisebb fizikai méretekkel rendelkező volt ebben a felbontáskategóriában. A 4 megpixeles CCD lapkára egy 3x zoomtartományú (35-105 mm-nek megfelelő) objektív vetíti a képet. Az elkészült felvételt JPEG formátumban 4 illetve 1,3 megapixeles felbontásban menthetjük el.


Kyocera Finecam S4

Bekapcsolt állapotban a vaku mindig nyitva van

A kezelőszervek elhelyezése a hátlapon logikus


Az elkészült felvételek SecureDigital vagy MultiMediaCard-ra kerülnek. Gyárilag egy 16 MB-os kártyát kapunk, ami 4 megapixeles képek mentésekor nagyon kevés. Nagyobb kártya beszerzése mindenképpen javasolt.

A gép működtetéséhez szükséges villamos energiát 3,6V-os 900 mAh-s Lítium-ion akkumulátor szolgálja. Ezzel az akkumulátorral hozzávetőlegesen 100 kép készíthető, így jól jött, hogy vittünk magunkkal tartalék akkumulátort is. Az viszont nem fordult elő egyszer sem, hogy mindkét akkumulátorból elfogyott volna az energia egy nap leforgása alatt.