Kipróbáltuk: Olympus PEN Mini E-PM2 teszt

0

Kezelőszervek

Fent

felső kezelőszervek

(1) Be-/kikapcsoló gomb
(2) Exponáló gomb
(3) Fn programozható gomb: funkciója az egyedi beállításoknál módosítható.

Hátul

hátsó kezelőszervek

(1) Lejátszás gomb: megnyomására lejátszás módba kerülünk. Mivel a fényképezőgép felvétel-prioritásos, lejátszás módból felvétel módba nemcsak ezen gomb ismételt megnyomásával, hanem az exponáló gomb félig lenyomásával is visszatérhetünk.
(2) Törlés gomb: lejátszás módban az aktuális kép törlésére szolgál.
(3) Videófelvétel gomb: alapesetben a mozgóképrögzítés indítására és leállítására szolgál, de funkciója az egyedi beállításoknál módosítható.
(4) Info gomb: felvétel és lejátszás módban a kijelzett információk váltására használhatjuk. Felvételkor csak élőkép, élőkép segédráccsal, élőkép élő hisztogrammal, élőkép kiégett/bebukott részek jelzésével, valamint expozíció-kompenzáció szimulált kiválasztása jeleníthető meg, míg lejátszáskor csak kép, kép+alapadatok (felbontás, tömörítés, oldalarány, minőség, fájlnév, dátum, idő, képszám), kép+részletes adatok+hisztogramok, kép+nagy hisztogram, kép+kiégett/bebukott részek villogtatása választható.
(5) Vezérlőtárcsa és 4 irányú vezérlőnyilak, ezek középen az OK gombbal: lejátszáskor az indexképes mód, illetve a képnagyítás a feladata, míg felvételkészítéskor a főbb fotózási paraméterek beállítására, a menüben történő navigálásra szolgál, valamint a négy irányhoz négy fontos beállítást rendeltek (ezek közül a jobbra és le programozható):

– fel: exp. korrekció, a fel gomb után jobbra/balra az exp. korr, míg fel/le a rekesz vagy zársebesség állítható be.
– le: sorozat és önkioldó (egyedi beállítások között programozható).
– jobbra: vaku mód (egyedi beállítások között programozható).
– balra: AF terület kiválasztása.
Lejátszás módban a felfelé és lefelé gombbal a lejátszás hangerejét állíthatjuk.
OK gomb: felvétel és lejátszás módban a gyorsmenü megjelenítésére szolgál (de programozható), illetve a kiválasztott érték elfogadására használható.
(6) Menü gomb: megnyomására üzemmódtól függetlenül azonos menübe jutunk, melyről részletesebben a következő oldalon írunk.