Különleges Jupio PowerBank-ek

0

Két nem mindennapos PowerBank járt nálunk a Jupio kínálatából, amit főképp okostelefonok töltésére használhatunk, de az újabb, USB-s töltési lehetőséget kínáló fényképezőgépek (lásd pl. a Panasonic G9) tulajdonosai is jól járnak velük.

Jupio PowerVault Wireless 10000

Nem kevesebb, mint 10 Ah kapacitású akkumulátorral rendelkezik a Jupio PowerVault Wireless 10000. Persze ez így nem sokat mond, hiszen a tárolt energia mértékét nem csak ez az adat, de az akkuk feszültsége is meghatározza (e kettő szorzata adja). Megpróbáltunk utánajárni, hogy milyen akkumulátort tartalmazhat ez a PowerBank, de sajnos nem jártunk sikerrel, így csak feltételezhetjük, hogy 3,7 Voltos li-polimer akkut használ. Ez esetben 37 Wh energiát tárol, amelyből 30 Wh biztosan kinyerhető (5 Voltos kimeneti feszültségnél ez 6000 mAh-t jelent, ami 1 Amperes töltőáramnál 6 órányi töltést biztosít).

A külső akku egy darab USB kimenettel rendelkezik, amelyen 2 Amperes töltőáramot képes kiadni. Tölteni micro USB vagy USB Type C csatlakozón keresztül lehet, 2 Amper áramerősséggel. A töltöttséget az akku oldalán lévő négy aprócska fehér LED jelzi.

Ahogy a termék nevében is szerepel, a Jupio PowerVault Wireless 10000 képes vezeték nélküli is tölteni a Qi kompatibilis eszközöket, mint Samsung Galaxy S6, S7, S7 Edge, S8, S9, S9+, Note 4, Note 5, Apple iPhone 8, 8 Plus, X. Ezt maximum 1 Amper áramerősséggel képes megtenni. Ennek segítségével kábelezés nélkül akkor is tölthetjük a telefonunkat, ha azt táskánk azonos zsebében, pontosan egymás mellett helyezzük el.

A PowerBank rendelkezik egy LED fényforrással is, ennek fényereje azonban nagyjából csak annyira elég, hogy sötétben a kulcslyukat megtaláljuk, vagy hogy éppen az erdő mélyén éjszaka 1-2 méterig ellássunk.

A Jupio PowerVault Wireless 10000 ára bruttó 14.990 Ft.

Jupio PowerVault Music 6000

A másik különleges külső akkumulátor a Jupio PowerVault Music 6000, amely utazók számára ideális, hiszen beépített töltőáramkörrel rendelkezik, így közvetlenül konnektorba dugható, ráadásul nem csak az európai, de az egyesült királyságbeli, az USA-beli, és az ausztráliai dugaljakat is használhatjuk.

A belső akkumulátor feszültségéről ezúttal sincs információ, csupán a kapacitását adták meg. A 6000 mAh kapacitású akkuból két USB kimeneten vehetjük ki a töltést, egyik 1,5 Amperes, másik 2 Amperes maximális kimeneti áramerősségre képes.

Ezen kívül még Bluetooth-os hangszóróként is használhatjuk, amennyiben párosítjuk okostelefonunkkal. Nyilván egy ekkora méretű és kis tömegű eszköznél nem a hangminőség az elsődleges szempont, de a strandra kivinni, vagy egy bringatúrán ezen hallgatni a zenét, nos arra teljesen jó.

A Jupio PowerVault Music 6000 ára bruttó 11.990 Ft.

A Jupio termékeket a Jupio forgalmazó-jától, az AdvesPhoto-tól kaptuk tesztünkhöz.

Ha a bemutatóink segítettek a termék kiválasztásában, akkor a vásárlásnál tegyen erről említést a kereskedőnél is! Ezzel támogathatja a Pixinfo.com működését. Köszönjük!