Lowepro Hardside 300

0

Akár repülőgépre, csomagfeladáskor is jól jöhet egy komoly, masszív koffer, amelyben biztonságosan elhelyezhetjük fotós eszközeinket, fényképezőgépünket, objektívjeinket. A Lowepro kínálatában a Hardside szériája kínálja azokat a táskákat, amelyek nem csak vízálló védelmet, de ütésállóságot is biztosítanak eszközeink védelmére.

A termékcsaládban három modell található, a Hardside 200 Video, a Hardside 300 Photo és a Hardside 400 Photo. Mi most a középső modellel ismerkedünk meg.

A merev falú, 3,6 kg tömegű műanyag koffer 44×17,5×29,5 cm méretű, s kényelmes fogantyúval is rendelkezik.

A táska zárását a két oldalán elhelyezett zárral végezhetjük el.

Ezeket úgy alakították ki, hogy akár lakatot is akaszthassunk rájuk.

A zárak kinyitása, majd a koffer felnyitása után férünk hozzá a belső részhez, amely nem a táskával egybeépített, hanem akár ki is vehető.

Itt azért álljunk meg egy szóra. A felnyitás után feltűnhet a koffer belső részén végigfutó narancssárga szigetelő csík, amely bizony a víz behatolása ellen véd. Ez nem csak esőben, de akár a teljes táskát vízbe ejtve is képes megóvni a belső tartalmat a vízbefolyástól.

A belső táska igényes kialakítású, gyöngyvászonból készült, s egyszerű húzókákkal ellátott minőségi, YKK cipzárral rendelkezik. A felső részre egy névjegykártyatartót is helyeztek.

A 40×11,8×24 cm méretű táskát felnyitva jól szervezhető belső teret pillantunk meg, amely alapesetben egy DSLR-re helyezett 70-200mm f/2,8 objektív és további kisebb kiegészítők fogadására alkalmas.

A belső teret saját kedvünk szerint rendezhetjük át, hiszen a szivacsos térelválasztó lapocskák a tépőzáras kialakításuknak köszönhetően bárhová helyezhetők.

A táska fedlapjának belső részén két zsebet alakítottak ki, ide a kisebb, könnyebben szétszóródó tartozékokat helyezhetjük, mint pl. pótakkumulátor, vagy memóriakártyák. E zsebek 16×18 cm belméretűek.

A belső táskát – mint említettük – ki is vehetjük, s külön is hordhatjuk.

Ezt akár a felül elhelyezett fogantyúnál is megtehetjük, de akár a hátunkra is vehetjük.

A táska hátulján elrejtett pántokat találunk, amelyek a háton hordáshoz lesznek szükségesek. Ha azonban ezzel a lehetőséggel nem kívánunk élni, s csak a fogantyúnál fogva használnánk, akkor a pántok elrejthetőségének köszönhetően azok nem akadnak bele semmibe és nem lesznek útban.

Mielőtt a hátunkra vennénk a táskát, előbb a már említett pántokat kell beakasztani a sarkon lévő fülekbe.

A biztosabb és strapabíróbb kialakítás érdekében a gyártó teljesen fém csatokat használt.

A Lowepro Hardside 300 tehát mindennapos fotóstáskaként, de strapabíró, ütődésgátló merev tokként is használható.

A Lowepro Hardside 300 fotós koffert és táskát a Studio Line Fotótech-Nikától kaptuk kölcsön a kipróbálás idejére.

A termék ára 75.900 Ft.

Ha a bemutatóink segítettek a termék kiválasztásában, akkor a vásárlásnál tegyen erről említést a kereskedőnél is! Ezzel támogathatja a Pixinfo.com működését. Köszönjük!